Προεκλογικές διευθετήσεις από την κυβέρνηση

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 18:47
-A +A
Προεκλογικές διευθετήσεις από την κυβέρνηση

Λίγο πριν τις εκλογές, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να αλλάξει λίγο το κλίμα στην αγορά επιστρέφοντας άμεσα εκκρεμείς αιτήσεις φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ. Σύμφωνα με τη διάταξη θα επιστρέφονται άμεσα, με τη δημοσίευση του νόμου, ποσά φόρων εισοδήματος νομικών προσώπων και ΦΠΑ φυσικών και νομικών προσώπων εφόσον το αιτηθέν ποσό επιστροφής ανέρχεται σε έως 10.000 ευρώ.

Εκκρεμείς θεωρούνται οι υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός του φόρου. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στη φορολογική διοίκηση να προχωρήσει σε δειγματοληπτικό έλεγχο.

Επίσης λίγο πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση διευθετεί ένα πάγιο αίτημα των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών χορηγώντας στους νεοδιορισθέντες και τους μεταταχθέντες την προσωπική διαφορά. Ειδικότερα:

- Xορηγείται η προσωπική διαφορά στους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ, της ΑΑΔΕ, της ΕΛΣΤΑΤ, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οι οποίοι διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν μετά την 1-11-2011. Η προσωπική διαφορά θα χορηγηθεί για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2018. Η ετήσια δαπάνη για την αύξηση ανέρχεται σε περίπου 9,8 εκατ. ευρώ ετησίως σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 

- Απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος το 65% της πτητικής αποζημίωσης που λαμβάνουν οι πιλότοι της πολιτικής αεροπορίας και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας , κατ΄ αντιστοιχία με τη φορολογική μεταχείρηση του πτητικού επιδόματος των ενόπλων δυνάμεων 

- Παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους που έχουν οφειλές από φόρους ακινήτων να λαμβάνουν πιστοποιητικό για μεταβίβαση συγκεκριμένου ακινήτου με παρακράτηση και απόδοση των οφειλόμενων στο ελληνικό δημόσιο για όλα τα ακίνητα που διαθέτει ο υπόχρεος. Το ποσό παρακρατείται και αποδίδεται από τον συμβολαιογράφο εντός τριών ημερών από την συμβολαιογραφική πράξη. 

- Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 τα τα δικαιώματα επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας που αποβιώνουν εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν τις περιοχές της περιφέρειας Αττικής την 23η και 24η Ιουλίου 2018, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται η περιουσία αυτή.

Διαβάστε ακόμα:

- Μποναμά 9,8 εκατ. ευρώ δίνει η κυβέρνηση στους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα