Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Εργασιακή «ζούγκλα» φέρνει η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Εργασιακή «ζούγκλα» φέρνει η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση

«Απαντώντας» στη δήλωση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καβαθάς, μιλώντας στο  ΘΕΜΑ 104,6, παρατήρησε ότι «τα αποτελέσματα από τη μέθοδο αυτής, της επέμβασης της κυβέρνησης στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, από το 2012 ήταν αρνητικά και στην ανεργία και στην ανταγωνιστικότητα ενώ υπάρχει πλέον και εργασιακή ζούγκλα».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει μείωση στους άμεσους και έμμεσους φορολογικούς συντελεστές. «Τα 100 δισ. σε οφειλές δείχνουν ότι υπάρχει αδυναμία καταβολής των φόρων» σημείωσε ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει η λογική της αποφυγής αποδείξεων από τους εμπόρους προσθέτοντας ότι «οταν μπαίνει η λογική "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" μην ψάχνουμε για νομιμότητα».

Ο κ. Καβαθάς επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν περιστατικά εργοδοτών που κατέβαλαν το δώρο των Χριστουγέννων και στη συνέχεια το πήραν πίσω από τους εργαζομένους κάνοντας ωστόσο λόγο για ένα φαινόμενο που «δεν είναι σε μεγάλη έκταση» αν και «έχω ακούσει ότι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα».