Πρόεδρος Βενζινοπωλών: Μόνο τον τελευταίο μήνα είχαμε αύξηση 7 λεπτά/λίτρο στη βενζίνη

Πρόεδρος Βενζινοπωλών: Μόνο τον τελευταίο μήνα είχαμε αύξηση 7 λεπτά/λίτρο στη βενζίνη

Για αύξηση των τιμών κατά 70 ευρώ τα 1.000 λίτρα στην τιμή του διυλιστηρίου «που σημαίνει 7 λεπτά το λίτρο για τον καταναλωτή» έκανε λόγο μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενιζοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης.

Όπως είπε «δυστυχώς είχαμε, έχουμε και θα έχουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη και αυτό οφείλεται στη λάθος πολιτική για τους ειδικούς φόρους».

Εξήγησε, μάλιστα, ότι «ακόμα και αν μας χαρίσουν το διυλισμένο προϊόν, αυτό δεν θα πουληθεί κάτω από 1,15 από τους φόρους».

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει πάντα μια απόκλιση της τάξης των 20 λεπτών ανάμεσα στα πρατήρια της Αθήνας και της επαρχίας ενώ ειδικά για την πρωτεύουσα και τη Θεσσαλονίκη παρατήρησε ότι «υπάρχει μάξιμουμ διαφορά 10-11 λεπτά στα πρατήρια».

«Σε διαφορετική περίπτωση αυτό είναι αντικείμενο έρευνας για την τιμή την προς τα κάτω» τόνισε ο κ. Κιούσης.

Κάλεσε, τέλος, άμεσα την κυβέρνηση να μειώσει τους ειδικούς φόρους και προέβλεψε ότι «όσο υπάρχουν εντάσεις οι τιμές των καυσίμων θα αυξάνονται».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με «Τα Νέα», στην αγορά των υγρών καυσίμων επικρατεί όργιο κερδοσκοπίας, με τα καπέλα σε πρατήρια των νησιών φτάνουν και τα 0,40 ευρώ σε σχέση με τη μέση πανελλαδική τιμή, ενώ οι διαφορές από βενζινάδικο σε βενζινάδικο στο Λεκανοπέδιο αγγίζουν τα 0,20 ευρώ το λίτρο.

Φωτογραφία intime news