Προβληματισμένοι και επιφυλακτικοί οι αγρότες της Μαγνησίας

Προβληματισμένοι και επιφυλακτικοί οι αγρότες της Μαγνησίας

Υποτονική έως τώρα είναι η εικόνα που παρουσιάζουν στην Μαγνησία οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που είχαν εξαγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες από τους αγροτοσυνδικαλιστές, εξαιρουμένων εκείνων που είχαν εκδηλώσει τον προβληματισμό τους από την πρώτη στιγμή, όπως οι αγρότες του Αλμυρού και του Κάμπου.

Σήμερα στον κόμβο του Αερινού δεν συγκεντρώθηκαν παρά μόνο τέσσερα τρακτέρ, με την ελπίδα ότι έως την Κυριακή ο αριθμός τους θα φθάσει τα 30 και τότε θα αποφασίσου, υπό τον Νίκο Αγγελή, τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Στην αερογέφυρα της Χλόης δεν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από τους αγρότες του Βελεστίνου, ενώ στα χωριά της Μαγνησίας, στον θεσσαλικό κάμπο, επικρατούσε ανάλογη εικόνα. Στο Στεφανοβίκειο δεν παρατάχθηκαν περισσότερα από 15 τρακτέρ στην πλατεία του χωριού, ενώ στο άλλο κεφαλοχώρι της περιοχής, στον Ριζόμυλο, τα τρακτέρ παρέμειναν στα γκαράζ και στις αυλές των αγροτών.

Ο αγρότης Δημήτρης Λουφόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε, ότι θα αποφασίσουν έως την Κυριακή για το τι θα κάνουν οι αγρότες της περιοχής.

Στον Αλμυρό, που ανέκαθεν έστηνε ένα από τα μεγαλύτερα και δυναμικότερα μπλόκα πανελλαδικά, στον κόμβο των Μικροθηβών, με την συμμετοχή και αγροτών από τα Φάρσαλα, εξακολουθούν να υπάρχει προβληματισμός και απροθυμία για νέες κινητοποιήσεις και προσανατολίζονται στην υποβολή υπομνήματος προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ανασταλτικός παράγοντας είναι, πλην των κακών καιρικών συνθηκών, και η συγκεκριμένη χρονική περίοδος, αφού σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν οι αγροτικές εργασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ