Προβάδισμα Βιτζηλαίου στη «μάχη» της Creta Farms

Προβάδισμα Βιτζηλαίου στη «μάχη» της Creta Farms

Του Γιώργου Δασκαλόπουλου

Με προβάδισμα της Impala του επιχειρηματία Δημήτρη Βιτζηλαίου, ολοκληρώνεται σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την Creta Farms. Η Impala είχε υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την αλλαντοβιομηχανία στο πλαίσιο της διαδικασίας που “έτρεξε” η Ernst & Young, μαζί με την Lime Capital, η οποία ελέγχει τη “Δωδώνη”.

Κατα τίς ίδιες πληροφορίες, η προσφορά της Impala συγκεντρώνει την προτίμηση των πιστωτριών τραπεζών, ως προς τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, αλλά και το προσφερόμενο τίμημα. Πάντως, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί επίσημα στα τέλη της επόμενης εβδομάδας με την επίσημη ανακήρυξη του αναδόχου.

Με την ανάδειξη του στρατηγικού επενδυτή, θα μπορεί να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η αίτηση υπαγωγής της Creta Farms στο άρθρο 106 β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα μέσα στον Δεκέμβριο, το αργότερο αρχές Ιανουαρίου. Προς το παρόν, η Creta Farms βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της, έχοντας υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106α, το οποίο θα συζητηθεί και θα εκδικασθεί στις 11 Δεκεμβρίου.