«Η Ελλάδα είναι η καλύτερη επενδυτική επιλογή στην Ευρώπη»

«Η Ελλάδα είναι η καλύτερη επενδυτική επιλογή στην Ευρώπη»

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Την πρόθεσή του να δεσμεύσει ακόμα περισσότερα κεφάλαια για επενδύσεις στην Ελλάδα αποκαλύπτει ο μεγαλύτερος σήμερα ξένος επενδυτής στη χώρα και μεγαλομέτοχος της Eurobank και της Eurolife, Πρεμ Γουάτσα. Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον «Φιλελεύθερο», o Ινδοκαναδός επικεφαλής του ομίλου Fairfax μιλάει για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, για την φιλική προς την επιχειρηματικότητα πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση αλλά και για την αποφασιστικότητα που πρέπει να δείξει ο πρωθυπουργός προκειμένου να μεταμορφωθεί η Ελλάδα.

Ο κ. Γουάτσα εμφανίζεται πολύ αισιόδοξος για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι οι διεθνείς οργανισμοί κάνουν συντηρητικές προβλέψεις γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους και θα διαψευστούν. Προβλέπει άνοδο του Χρηματιστηρίου της Αθήνας και περαιτέρω πτώση των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων, τονίζοντας ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Τονίζει δε, ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε βαθιές μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές, να ωφεληθούν το συντομότερο δυνατό από τα οφέλη της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Γουάτσα, είναι προτιμότερο να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να έρθουν φρέσκα κεφάλαια στη χώρα παρά να εστιάσουμε σε συγκεκριμένους κλάδους. Μία κυβέρνηση που θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και θα αυξάνει τα εισοδήματα θα έχει μέλλον γιατί οι Έλληνες πολίτες θα βλέπουν διαφορά στη ζωή τους. Έτσι λειτουργεί ο «μηχανισμός» αυτός, προσθέτει. «Οι φιλικές προς την επιχειρηματικότητα πολιτικές φέρνουν αποτελέσματα, κεφάλαια εισέρχονται στη χώρα, η ανεργία μειώνεται και το γενικότερο κλίμα αλλάζει προς το καλύτερο».

Ο Ινδοκαναδός επενδυτής εκτιμά ότι το 2020 και το 2021 θα είναι σπουδαίες χρονιές για την Ελλάδα και επιμένει ότι στην Ευρώπη η καλύτερη επενδυτική επιλογή σήμερα είναι η χώρα μας. Γιατί παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες, έχει περάσει τις χειρότερες στιγμές και βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Τονίζει ότι θα παραμείνει στη Eurobank και ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί νέα κεφάλαια, αντιθέτως θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της οικονομίας.

* Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στοn «Φιλελεύθερο» που κυκλοφορεί σήμερα