ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1993η
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft έναντι 7,5 δισ. δολαρίων

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft έναντι 7,5 δισ. δολαρίων
cleanfotos / Shutterstock.com

Το «πράσινο φως» άναψε η Κομισιόν στην εξαγορά της ZeniMax, μητρικής της ιστορικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Bethesda Softworks, από τη Microsoft για 7,5 δισ. δολάρια.

Η Κομισιόν αποφάσισε την Παρασκευή να εγκρίνει τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, αφού δεν εντόπισε προβλήματα ανταγωνισμού ως αποτέλεσμα της εξαγοράς.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει την πρόθεση της για εξαγορά της ZeniMax τον Σεπτέμβρη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών στην ιστορία της Microsoft, ξεπερνώντας και τα 2,5 δισ. δολάρια που πλήρωσε για εξαγοράσει τον προγραμματιστή του Minecraft, την Mojang, το 2014.

Τα βιντεοπαιχνίδια επωφελήθηκαν αρκετά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σημαντικοί εκδότες, όπως τα Xbox Game Studios της Microsoft και η Electronic Arts, φαίνεται να το εκμεταλλεύονται χρησιμοποιώντας τα κεφάλαιά τους για εξαγορές μικρότερων εταιρειών, όπως σε αυτή την περίπτωση η Bethesda.

Η Bethesda είναι ιστορικό όνομα στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, γνωστή για αρκετές επιτυχημένες σειρές, μεταξύ τα οποίων τα Fallout, The Elder Scrolls και Doom.

Η Microsoft σχεδιάζει να προωθήσει τη συνδρομής της, το Xbox Game Pass, συμπεριλαμβάνοντας τα παιχνίδια της Bethesda στην ήδη μεγάλη γκάμα τίτλων που προσφέρει.