Πράσινο φως από Κομισιόν σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Πράσινο φως από Κομισιόν σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Το πράσινο φως από την Κομισιόν έλαβε η σύμβαση παραχώρησης του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Σημειώνεται πως της υπογραφής της σύμβασης με την κοινοπραξία «Ariadne Airport Group», στην οποία συμμετέχουν η ΤΕΡΝΑ (90%) και η ινδική GMR Airports Limited (10%), θα προηγηθεί η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να κυρωθεί στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως η προσφορά που υπέβαλε η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-GMR, ύψους 480 εκατ. ευρώ, αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για το Δημόσιο, το οποίο υπολόγιζε ότι για την κατασκευή θα χρειαστούν πάνω από 850 εκατ. ευρώ. Η πρόταση προβλέπει ότι η χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου, στο πλαίσιο του έργου που θα γίνει με τη μορφή ΣΔΙΤ, θα είναι 180 εκατ. ευρώ έναντι των αρχικώς υπολογισθέντων 220 εκατ. ευρώ.

Το αεροδρόμιο στο Καστέλι αναμένεται να μπει σε λειτουργία σε περίπου πέντε χρόνια. Τα τέλη χρήσης αναμένεται ότι καθ'' όλη τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης θα κυμαίνονται κάτω από 20 ευρώ και υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσουν ως και τα 17 ευρώ.