Prada: Αναμένει αύξηση εσόδων στα 5 δισ. ευρώ σε 4-5 χρόνια

Prada: Αναμένει αύξηση εσόδων στα 5 δισ. ευρώ σε 4-5 χρόνια

Ο ιταλικός οίκος μόδας Prada εκτιμά ότι τα έσοδά του θα σκαρφαλώσουν στα 5 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα τέσσερα πέντε χρόνια, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

«Θα φτάσουμε τα 5 δισ. ευρώ… σε ένα διάστημα τεσσάρων-πέντε ετών. Η πανδημία προκάλεσε ισχυρό σοκ σε όλο το σύστημα, θα δούμε μια έντονη επιτάχυνση μόλις τελειώσει», δήλωσε ο Πατρίτσιο Μπερτέλι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

«Δεν έχουμε αναπτυχθεί ακόμα όσο θα θέλαμε, αλλά παραμένουμε ο όμιλος που έχει διατηρήσει καλύτερα την ταυτότητά του», πρόσθεσε.

Ο όμιλος, που έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το 2020 με λειτουργικό κέρδος. Τα καθαρά έσοδα το 2019 είχαν διαμορφωθεί στα 3.266 δισ. ευρώ.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας προκάλεσαν πτώση κατά 40% των εσόδων της Prada στο πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, οδηγώντας σε λειτουργικές απώλειες 196 εκατ. ευρώ.

Στη συνέντευξη, ο Μπερτέλι αναφέρει ότι ο κλάδος των ειδών πολυτελείας αναμένεται να δει θετικά σημάδια στο σύνολό του από τον Μάρτιο, όπου είναι πιθανό να αρθούν τα lockdown σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Τόνισε επίσης ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει άλλα εμπορικά σήματα, αλλά θα προχωρήσει στην αγορά παραγωγικών μονάδων, επενδύοντας 100 εκατ. ευρώ ετησίως για εργοστάσια και καταστήματα μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Η παραγωγή Made in Italy θα είναι όλο και σημαντικότερη», δήλωσε, σημειώνοντας ότι το 80% της τρέχουσας παραγωγής της Prada πραγματοποιείται στην Ιταλία.