Πού βρισκόμαστε από τεχνικής απόψεως

Πού βρισκόμαστε από τεχνικής απόψεως

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές αγορές δεν κατάφεραν στην πρόσφατη αντίδραση από τα χαμηλά του Μαρτίου να εισέλθουν ξανά στο ανοδικό τους κανάλι.

Ένας από τους λόγους σαφέστατα είναι η έλλειψη μια ενιαίας και ουσιαστικής αντίδρασης από τα ευρωπαϊκά κράτη, έναντι να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της πανδημίας , απαιτώντας στην ουσία από την ΕΚΤ να αναλάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της δράσης. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι η απουσία της ίδιας δυναμικής στην επαναγορά ιδίων σε σχέση με τις ΗΠΑ ή ακόμα και η διαφοροποίηση των εκτιμήσεων όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας, την αναδιάταξη των εφοδιαστικών αλυσίδων και τη δυναμική των αντανακλαστικών εκατέρωθεν του Ατλαντικού.

Όπως και να έχει, ο βασικός δείκτης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης παραμένει κάτω από τις 10.980 μονάδες. Όσο καθυστερεί η ανοδική τους διάσπαση, τόσο θα ελκύεται από τη πρώτη γραμμή της στήριξης του πέριξ των 9670 μονάδων.

Παρεμφερής και η εικόνα του γαλλικού δείκτη, CAC 40, με την πρώτη αντίσταση να παραμένει εμμονικά άθικτη πέριξ των 4836 μονάδων και πρώτη ουσιαστική στήριξη στις 4073 μονάδες.

Η μητέρα των αγορών, S&P500 μετά το πρόσφατο ράλι κατά το οποίο έσβησε έως και το 63% των απωλειών της, βρέθηκε μια ανάσα μακριά από την αντίσταση των 2996 μονάδων, ενώ τα στοιχήματα μεταξύ των long/short θα κορυφωθούν σε περίπτωση που προσπαθήσει διάσπαση της ζώνης των 3015-3030 μονάδων.

Η αλήθεια είναι ότι μια ανοδική διάσπαση των 3015 μονάδων θα είναι εξίσου κομβική με την ανοδική διάσπαση των 2650 μονάδων πριν λίγες εβδομάδες, που αποτελούν πλέον το κάτω άκρο της πρώτης ζώνης στήριξης των 2650-2670 μονάδων. Η καθοδική διάσπαση της ζώνης αυτής θα ανοίξει και πάλι τον δρόμο για τις 2516 μονάδες, με ότι αυτό συνεπάγεται για το άνοιγμα του διαγράμματος προς χαμηλότερες τιμές.

*   *   *

Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλάμβανονται ως τέτοιες.