Ποτάμι για ΟΟΣΑ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει πρωταθλητισμό στους φόρους

Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018, 10:41
-A +A
Ποτάμι για ΟΟΣΑ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει πρωταθλητισμό στους φόρους

Την έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ μεταξύ 2015 και 2016 σχολίασε το Ποτάμι κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση που κάνει πρωταθλητισμό στους φόρους, καθώς όλοι οι Έλληνες ζουν την υπερφορολόγηση που σκοτώνει την ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα το Ποτάμι επισημαίνει:

«Nα λοιπόν που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει κάπου πρωταθλητισμό: στους φόρους. H έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ μεταξύ 2015 και 2016, περιγράφει αυτό που ζουν όλοι οι Έλληνες: την υπερφορολόγηση που σκοτώνει την ανάπτυξη και αποδεκατίζει το ήδη μειωμένο εισόδημα των νοικοκυριών.

Τη στιγμή που η παγκόσμια τάση σε αυτό το διάστημα ήταν η μείωση των φόρων επιχειρήσεων και προσώπων για να αυξηθούν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη, στην Ελλάδα ακολουθήθηκε η εντελώς αντίστροφη πορεία. Κι αυτό λόγω των καταστροφικών επιλογών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι εξακολουθούν να πανηγυρίζουν για τα υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα, ελπίζοντας ότι με αυτά θα εξαγοράσουν ψήφους. Η χώρα πλήρωσε και πληρώνει ακριβά τον τυχοδιωκτισμό, την ανικανότητα και τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το κόστος της κυβερνητικής πολιτικής είναι τεράστιο για τους πολίτες κι αυτό δεν αλλάζει με όποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις επιχειρήσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ ενόψει προεκλογικής περιόδου».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα