Πως είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Alpha Bank

Πως είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Alpha Bank

Θετικό χαρακτηρίζουν οι αναλυτές το γεγονός ότι η Alpha Bank έλαβε το σύνολο των προβλέψεων που αντιστοιχούν στην αξιολόγηση της ποιότητας του ενεργητικού που διενεργήθηκε στο πλαίσιο των stress tests.

Η Credit Suisse αναφέρει ότι η μετοχή της Alpha Bank συνεχίζει να αποτελεί την κορυφαία επιλογή του οίκου, μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και δίνει σύσταση «outperform» και τιμή-στόχο στα 2,93 ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Credit Suisse, το μείγμα ισχυρής κεφαλαιακής βάσης και δανειακού χαρτοφυλακίου δίνει στην τράπεζα τη δυνατότητα να προβεί σε μεγαλύτερη αναδιάρθρωση δανείων, γεγονός που οφείλεται εν μέρει για τη θετική εικόνα της μετοχής.

Από την πλευρά της, η UBS διατηρεί σύσταση «neutral» και δίνει τιμή-στόχο στα 2,40 ευρώ, εκτιμώντας παράλληλα ότι η αυξημένη δραστηριότητα στο πεδίο των αναδιαρθρώσεων δανείων ενδέχεται να οδηγήσει βραχυπρόθεσμα σε μερικές πιέσεις σε επίπεδο καθαρών εσόδων από τόκους, αλλά μακροπρόθεσμα εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική θετική συνεισφορά στα έσοδα από τόκους από τον αυξημένο όγκο ρυθμισμένων δανείων που αποδίδουν εκ νέου τόκους.

Στην περίπτωση, επίσης, που η ΕΚΤ επαναφέρει το waiver για τις ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο της τάξης των 150 μονάδων βάσης στο κόστος χρηματοδότησης στα 2 δισ. ευρώ ενέχυρων που θα είναι εκ νέου επιλέξιμα από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με την UBS, οι βασικές ανησυχίες σχετίζονται με το μακροοικονομικό περιβάλλον και ειδικότερα με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την συμπεριφορά των καταθετών μετά την άρση των capital controls.

Τέλος, η Morgan Stanley επιβεβαιώνει τη σύσταση «equalweight» και δίνει τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 2,75 ευρώ.