Πόρισμα Folli Follie: Πλαστά εμβάσματα από ανύπαρκτους τραπεζικούς λογαριασμούς

Πόρισμα Folli Follie: Πλαστά εμβάσματα από ανύπαρκτους τραπεζικούς λογαριασμούς

Για στροφή της εισαγγελικής έρευνας προς στην κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», στην υπόθεση της Folli Follie, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το «Πρώτο Θέμα», το οποίο παρουσιάζει στοιχεία της δικογραφίας και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σημειώνοντας ότι εντοπίστηκαν «πλαστά εμβάσματα εκατοντάδων εκατομμυρίων από ανύπαρκτους τραπεζικούς λογαριασμούς».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα: «έστελναν πλαστά εμβάσματα εκατοντάδων εκατομμυρίων από ανύπαρκτους τραπεζικούς λογαριασμούς και έσπαγαν πλάκα: «Τι όνομα να βάλω στο έμβασμα;», «Βάλε... Γιώργος Πουτσίδης», έφτιαξαν συνθηματικό κωδικό με το όνομα «Merry-go-round» (γύρω-γύρω όλοι) για να φουσκώνουν τους τζίρους, έγραφαν ότι είχαν στο ταμείο 225 εκατ. ευρώ και είχαν μόλις ένα 500αρικο».

Επίσης, αναφέρει ότι «πούλησαν μετοχές την ώρα του σκανδάλου και άρπαξαν 9,7 εκατ. ευρώ», ενώ αναφερόμενο στην εισαγγελική έρευνα σημειώνει «βαριές ευθύνες, καθώς η έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση στρέφεται στην κατηγορία για «εγκληματική οργάνωση» προκύπτουν για τον πατριάρχη της επιχειρηματικής οικογένειας, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τον «χρυσό διάδοχο» Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και δεκάδες εμπλεκόμενα στελέχη της εταιρείας για την κομπίνα των πολλών εκατομμυρίων».

Παράλληλα, σύμφωνα με το dikastiko.gr,  η εισαγγελία καλεί ως υπόπτους τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου (Δημήτρης και Γιώργος) και δυο ακόμα άτομα. Οι νέες κλήσεις υπόπτων αφορούν συνολικά 13 άτομα:

- Ως ιδρυτής εγκληματικής οργάνωσης ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

- Για σύσταση  ο γιος του Γιώργος και ακόμα δύο πρόσωπα, ο Κινέζος επικεφαλής και ο Έλληνας υπεύθυνος των οικονομικών στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία

- Οι Κουτσολιούτσοι καλούνται επίσης για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία με την επιβαρυντική διάταξη του ν.1608/50, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της χειραγώγησης της αγοράς.

- Για άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση δίνει εξηγήσεις η Κατερίνα Κουτσολιούτσου

- Πέραν των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, οι υπόλοιποι 10 ύποπτοι είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που ενέκριναν τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις πριν από ένα χρόνο, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Folli Follie την επίδικη περίοδο, τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Ασία και δύο Κινέζοι, υπεύθυνοι στην ασιατική Folli.