Πολύ κοντά στην έξοδο από το ταμπλό η Kleemann

Πολύ κοντά στην έξοδο από το ταμπλό η Kleemann

Προχωράει η Δημόσια πρόταση της MCA ORBITAL GLOBAL HOLDINGS για τις μετοχές της Kleemann που ήδη, μέσω πωλήσεων από το ταμπλό και μόνο, έχει φτάσει περίπου το 79%.

Το ποσοστό των μετόχων που επιλέγουν να μην πουλήσουν μέσω του ταμπλό αλλά να δηλώνουν συμμετοχή στη Δημόσια πρόταση - κυρίως τα Funds - ανακοινώνεται στο τέλος της Δημόσιας πρότασης. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι προθέσεις των θεσμικών είναι θετικές και έτσι αναμένεται να ξεπεραστεί ο στόχος του 90%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει νόμου, η MCA Orbital έχει δυνατότητα αλλαγής της τιμής από την πλευρά της μέχρι τις 30/12, δηλαδή σε μια εβδομάδα.

Επομένως φαίνεται μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο αύξησης του τιμήματος, αφού αν είχε τέτοιες προθέσεις, λογικά δεν θα περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Θυμίζουμε ότι το προσφερόμενο αντάλλαγμα των 2,02 ευρώ, αντιπροσωπεύει ένα premium 30% ή διαφορετικά, 17 φορές τα κέρδη της μετοχής του 2015. Το τίμημα βρίσκεται στις υψηλότερες τιμές του εύρους που υπολόγισε το valuation report της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι μέτοχοι μπορεί να συμμετέχουν στη Δημόσια Πρόταση έως τις 9/1. 

Δύο ημέρες μετά τη λήξη της δημόσιας πρότασης, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ενώ το αντάλλαγμα για όσους δεχθούν τη Δημόσια Πρόταση, και δεν έχουν πουλήσει αν τω μεταξύ στο ταμπλό, θα κατατεθεί στις 13/1.

Στη περίπτωση που η Orbital φτάσει στο 90%, θα έχει τη δυνατότητα εντός 3 μηνών να ασκήσει το δικαίωμα squeeze out και να πάρει το υπόλοιπο 10% στη τιμή της Δημόσιας Πρότασης, καταθέτοντας το αντάλλαγμα στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

Αντίθετα, αν η πρόταση συγκεντρώσει ποσοστό λιγότερο του 90%, το προσφερόμενο αντίτιμο των 2,02 ευρώ ανά μετοχή θα εισπράξουν μόνο όσοι έχουν καταθέσει την αίτηση συμμετοχής στη Δημόσια Πρόταση έως τις 9/1.

Λίγες μέρες λοιπόν έχουν απομείνει προκειμένου να δούμε αν η Kleemann θα αποχωρήσει από το Ελληνικό Χρηματιστήριο, μεγαλώνοντας τη λίστα των εταιρειών που έχουν ήδη εγκαταλείψει το Χ.Α.