Eurobank: Πουλά 370 ακίνητα στην Brook Lane

Eurobank: Πουλά 370 ακίνητα στην Brook Lane

Στην πώληση μεγάλου πακέτου ακινήτων, που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά ακινήτων, προχωρά η Eurobank. Ειδικότερα, η τράπεζα συμφώνησε με την Brook Lane για την πώληση των δύο χαρτοφυλακίων ακινήτων (project Opus και Resi), ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση ενός ακόμη deal (project Star).

Η συμφωνία με την Brook Lane αφορά χαρτοφυλάκια που θα περιλαμβάνουν περίπου 370 ακίνητα συνολικής αξίας 84 εκατ. ευρώ, ενώ το project Star περιλαμβάνει περίπου 640 ακίνητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το deal με την Brook Lane αφορά κατά κύριο λόγο σε εμπορικά ακίνητα, ενώ το project Star περιλαμβάνει οικιστικά ακίνητα μικρής αξίας.

Στην ουσία η τράπεζα διαθέτει προς πώληση τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή της και τα οποία είχε αρχίσει να ομαδοποιεί πριν την εφαρμογή του ευρύτερου σχεδίου μετασχηματισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πώληση εντάσσεται στη στρατηγική της Τράπεζας για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κυριότητά της και στοχεύει στη μείωση του αριθμού των ακινήτων και την αποτελεσματική αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται στην αγορά.

Η συναλλαγή με την Brook Lane αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020, ενώ άμεσα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τη διάθεση των 640 ακινήτων του project Star.