7ος χρόνος, ημέρα 2094η
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Πόλεμος επιστολών στην Ελλάκτωρ – Τι απαντούν «πηγές» της εταιρείας στη Greenhill

Πόλεμος επιστολών στην Ελλάκτωρ – Τι απαντούν «πηγές» της εταιρείας στη Greenhill

Μέσω πηγών επέλεξε να απαντήσει η διοίκηση της Ελλάκτωρ στην δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας μεταξύ Greenhill και Aeolus που είχε προβεί επίσημα νωρίς το πρωί η Greenhil για να αποδείξει το αβάσιμο του αποκλεισμού της από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Οι πηγές της Ελλάκτωρ έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα αντίστοιχα έγγραφα, υποστηρίζοντας ότι η Aeolus δεν έδωσε το πράσινο φως για την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου.

Στη διαρροή οι πηγές που εκπροσωπούν τη Reggeborgh και τη διοίκηση της Ελλάκτωρ αναφέρουν ότι «η μισή αλήθεια είναι συχνά χειρότερη από το ψέμα. 

Όπως αναφέρεται, «η μέτοχος GreenHill Investments επέλεξε να δημοσιοποιήσει μέρος μόνο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αντάλλαξε η Aeolus με το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και όχι το σύνολό της.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, θέτουμε στη διάθεση των ενδιαφερομένων την συνολική αλληλογραφία που ανταλλάχθηκε.

Από την αρχική επιστολή της 14ης.05.2021 της Aeolus προς την ΕΛΛΑΚΤΩΡ (Εικ.1) προκύπτει σαφώς η δήλωση της πρώτης πως το δικαίωμα ψήφου της GreenHill Investments για 54.815.876 μετοχές, ανήκει στην τελευταία πρωτογενώς από την σύμβαση ενεχυρίασης».

Όπως ισχυρίζεται η πλευρά της Ελλάκτωρ «η Aeolus διαψεύδει την επίσημη κατάσταση του Αποθετηρίου σύμφωνα με την οποία τα Δικαιώματα ψήφου των 54.815.876 μετοχών ανήκουν στην Aeolus και μόνο  (εικ.2). Όπως όμως είναι γνωστό, για το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης η Κατάσταση του Αποθετηρίου των εχόντων δικαίωμα ψήφου αποτελεί ένα δεσμευτικό «Εκλογικό Κατάλογο» ανεπίδεκτο οποιασδήποτε  αμφισβήτησης. Συνεπώς, το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης ήταν υποχρεωμένο να ζητήσει εξουσιοδότηση της Aeolus προς την GreenHill και τίποτα λιγότερο από αυτό».

Σημειώνει επίσης ότι «στην διάρκεια των 30 λεπτών που δόθηκαν κατά παραχώρηση από το Προεδρείο της Γ.Σ. για την παροχή εξουσιοδότησης από την Aeolus στην GreenHill, η πρώτη απέστειλε εμπρόθεσμα μόνο ένα email (εικ.3), το οποίο επιμελώς παραλείπει να δημοσιοποιήσει η GreenHill. Στο email αυτό η Aeolus απλά παραπέμπει στην επιστολή της 14ης.05.2021, δηλαδή εμμένει στην άποψη πως τα δικαιώματα ψήφου ανήκουν στην GreenHill πρωτογενώς εκ της συμβάσεως ενεχύρου και κατά λογική ακολουθία δεν μπορεί να χορηγήσει πληρεξούσιο για δικαιώματα που δήθεν δεν της ανήκουν».

Στη συνέχεια η Aeolus απέστειλε εκπρόθεσμα δύο emails (εικ. 4 και 5).  Τα emails αυτά σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν εξουσιοδοτήσεις διότι συνεχίζουν, σε παθητική φωνή, να αναφέρουν πως η GreenHill είναι εξουσιοδοτημένη, προφανώς εκ της συμβάσεως ενεχύρου κατά τους ισχυρισμούς της Aeolus, δικαιούχος των δικαιωμάτων ψήφου. Άλλωστε τα έγγραφα αυτά είναι ανυπόγραφα και απεστάλησαν από πρόσωπο που δεν συγκαταλέγεται στους εκπροσώπους της Aeolus, σύμφωνα με την κατάσταση εκπροσώπησης που είχε αποσταλεί στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις 19.04.2021.

Οι πηγές της Ελλάκτωρ ισχυρίζονται πως «για λόγους που αφορούν τη μεταξύ τους σχέση, η Aeolus αρνήθηκε πεισματικά να δηλώσει ότι εξουσιοδοτεί (σε ενεργητική φωνή) την GreenHill να παραστεί και να ψηφίσει στη Γενική Συνέλευση στο όνομα και για λογαριασμό της (Aeolus).

Η GreenHill  παραλείπει να δημοσιοποιήσει την κατάστασή των δικαιούχων ψήφου  παριστάνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται τα ανωτέρω αυτονόητα ακόμα και για πρωτοετή Νομικής Σχολής.

Η Δικαστηριακή επιβεβαίωση των παραπάνω δεν συνιστά απειλή για την εταιρεία μας όπως δηλώνει η GreenHill αλλά λύτρωση, όπως άλλωστε έχει συμβεί μέχρι σήμερα με τις απορρίψεις διαφόρων ενδίκων αιτημάτων της GreenHill Investment».