Ποια είναι η Everty που ρίχνει 100 εκατ. ευρώ στο εγχώριο real estate

Ποια είναι η Everty που ρίχνει 100 εκατ. ευρώ στο εγχώριο real estate

Σε αναζήτηση νέων επενδυτικών προτάσεων σε εξειδικευμένους κλάδους και ειδικότερα στον ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και στην premium αγορά γραφείων επιδίδεται ήδη η Everty Greece, η οποία αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα στο real Estate του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου YNV Group, στην Ελλάδα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προ ημερών την πρώτη επένδυση που έχει δρομολογήσει στην χώρα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ερμιονίδας υπό την επωνυμία Petrothalassa Villas, αλλά και την πρόθεσή της να επενδύσει στην ελληνική αγορά με στόχο να αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων στην αγορά γραφείων, στον κλάδο της φιλοξενίας και στην κατοικία, όπου η έμφαση θα είναι σε εξοχικές βίλες πολυτελείας, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η επέκταση στην ελληνική αγορά  εντάσσεται στην ευρύτερη παγκόσμια στρατηγική του ομίλου για υλοποίηση επενδύσεων με έμφαση σε χώρες και αγορές όπου υπάρχει δυνατότητα καταγραφής σημαντικής ανάπτυξης και υπεραξιών στην επόμενη τετραετία.

Η Everty είναι μέλος του πολυεθνικού Ομίλου εταιρειών, YΝV Group, που ιδρύθηκε το 2010 και το οποίο αποτελεί το ακρωνύμιο του ονόματος του Ισραηλινής καταγωγής ιδρυτή του, Yaniv Natan. Ο Όμιλος έχει παρουσία σε όλο τον κόσμο, υλοποιώντας επενδύσεις και λειτουργώντας επιχειρήσεις σε ένα συνεχώς διευρυνόμενο αριθμό κλάδων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας της πληροφορικής, της εκπαίδευσης σε θέματα πληροφορικής και των ακινήτων. Το YNV Group έχει πάνω από 7.000 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

Η Everty Group διαθέτει ήδη ένα αποκλειστικό χαρτοφυλάκιο αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο περιλαμβάνονται ακίνητα στη Νιγηρία, την Κόστα Ρίκα, και τη Βουλγαρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Everty Group είναι ένας ιδιωτικός διεθνής επιχειρηματικός όμιλος εταιρειών που κατέχει, αναπτύσσει και διαχειρίζεται κορυφαία ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών, οικιστικών και ακινήτων τουρισμού και φιλοξενίας σε Αμερική, Ευρώπη, Αφρική και Ασία. 

Με εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, η εταιρεία επιδιώκει την απόκτηση, ανάπτυξη και λειτουργία ενός αποκλειστικού χαρτοφυλακίου πρώτης κατηγορίας ακινήτων, που περιλαμβάνουν γραφεία, κατοικίες, χώρους μικτής χρήσης και ακίνητα τουρισμού και φιλοξενίας, σε προνομιακές τοποθεσίες στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα.  Πιο συγκεκριμένα,  σχεδιάζει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά ακινήτων της χώρας και να επιτύχει ισχυρές, μακροπρόθεσμες, σταθμισμένες σε ρίσκο αποδόσεις. 

Όσον αφορά στην πρώτη επένδυση την  Petrothalassa Villas, πρόκειται για την κατασκευή δύο παραθεριστικών βιλών πολυτελείας στην περιοχή της Ερμιονίδας και συγκεκριμένα στη θέση Πετροθάλασσα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Ερμιόνη και στο Πόρτο Χέλι. Μάλιστα η περιοχή θα προσφέρει και πρόσβαση σε ιδιωτική μαρίνα, καθώς επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε προορισμούς όπως η Υδρα και οι Σπέτσες.

Εκτός από την Ελλάδα, ο όμιλος Everty έχει εκπονήσει άλλα δύο αντίστοιχα επενδυτικά σχέδια σε Βουλγαρία και Κόστα Ρίκα,  ενώ δρομολογεί σε κάθε μια από αυτές όπως και στην Ελλάδα επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και απόκτηση ακινήτων, επίσης με έμφαση στους κλάδους των γραφείων και της φιλοξενίας.