Πληρώνουν μισθούς στην ΕΒΖ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Πληρώνουν μισθούς στην ΕΒΖ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Στην κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα δύνεται η δυνατότητα επιχορήγησης της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε» από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να εξοφληθούν οφειλές που αφορούν δεδουλευμένα εργαζομένων και χρέη προς τους τευτλοπαραγωγούς, προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για μια σπασμωδική κίνηση της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να «χρυσώσει» το χάπι των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οχτώ μήνες και από τον Μάιο έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό οφειλόμενο ποσό ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως έχει αποκαλύψει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, Χριστόδουλος Βαρκάκης, «υπάρχουν οφειλές και παρελθόντων χρόνων που διαμορφώνονται σε πάνω από 150.000 ευρώ».

Να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη για σήμερα επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, με θέμα την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Στο μεταξύ, λόγω της διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών (παράταση της αναστολής εκδικάσεων), δεν θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα της ζαχαροβιομηχανίας για ένταξη στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 106.

Μετά τη 14η Ιουνίου, η διοίκηση της εταιρείας πρόκειται να ζητήσει τον ορισμό νέας ημερομηνίας για τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.