Πλαφόν στις εισαγωγές χάλυβα ετοιμάζει η Τουρκία

Πλαφόν στις εισαγωγές χάλυβα ετοιμάζει η Τουρκία

Ποσοστώσεις στις εισαγωγές χάλυβα θα επιβάλει η Τουρκία από τις 17 Οκτωβρίου, με πρόσθετο δασμό 25% σε εισαγωγές που υπερβαίνουν τις ποσοστώσεις, ανέφερε σε κατάθεση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τη Δευτέρα, επικαλούμενη αύξηση των εισαγωγών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Sabah, η Τουρκία έχει αρχίσει τη διερεύνηση μέτρων έκτακτης ανάγκης τον Απρίλιο, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ επέβαλε δασμούς ύψους  25% στον χάλυβα.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε στον ΠΟΕ ότι θα επιβάλει ποσοστώσεις στις εισαγωγές χάλυβα για να προστατεύσει την τουρκική χαλυβουργία από την αύξηση των εισαγωγών λόγω της πτώσης της λίρας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Τουρκία τον Αύγουστο υπέβαλε καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) κατά των αμερικάνικων δασμών στις εισαγωγές μετάλλου .

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου ότι θα διπλασιάσει τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και το αλουμίνιο σε 50% και 20%, αντίστοιχα, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας σε σχέση με την κράτηση του Αμερικανού πάστορα στην Τουρκία.