Bloomberg: Πιθανή η συμμετοχή της Βουλγαρίας σε σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη

Bloomberg: Πιθανή η συμμετοχή της Βουλγαρίας σε σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη

Σε μια ενδεχόμενη συμμετοχή της Βουλγαρίας στην κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να επεκτείνει τον ενεργειακό ανεφοδιασμό αναφέρθηκε η υπουργός ενέργειας Τεμενούτσκα Πέτκοβα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Βουλγαρία και Ελλάδα σκοπεύουν να συνδέσουν τα δίκτυα τους με έναν αγωγό καυσίμων μέχρι το 2020, ανέφερε σε συνέντευξή της η κα Πέτκοβα.

Σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του οικονομικού πρακτορείου, ο σύνδεσμος θα είναι σε θέση να μεταφέρει φυσικό αέριο στη Βουλγαρία από τον μελλοντικό σταθμό LNG, εκ του οποίου το ένα πέμπτο θα ανήκει στο κράτος.

«Ο τερματικός σταθμός στην Αλεξανδρούπολη θα μας δώσει πρόσβαση στους ανεφοδιασμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Αλγερία, οι οποίοι θα μεταφέρονται στη Βουλγαρία μέσω της γραμμής διασύνδεσης», δήλωσε η Πέτκοβα.

Η χρηματοδότηση του αγωγού διασύνδεσης με την Ελλάδα ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη εξασφαλιστεί και τα κατασκευαστικά σχέδια είναι σε εξέλιξη, σημειώνει το Bloomberg.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ