Πιθανή η επιλογή σε καταστήματα να μην ανοίξουν
Α. Γεωργιάδης

Πιθανή η επιλογή σε καταστήματα να μην ανοίξουν

Για τη σταδιακή άρση των μέτρων και την επιστροφή στη νέα καθημερινότητα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα επέκτασης, να παραμείνουν κλειστές.

«Μπορεί να τους δώσουμε και την επιλογή να μην ανοίξουν. Να εξακολουθήσουν δηλαδή να έχουν το -40% και τους εργαζομένους τους σε αναστολή, προκειμένου να πάρουν τα 800 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός παραδέχθηκε εξάλλου ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εστίαση δεν είναι εφαρμόσιμα. «Για αυτά τα καταστήματα θα υπάρξει πρόβλεψη» σημείωσε. «Για να είμαι όμως δίκαιος πρέπει να πω ότι μάθαμε από την ΑΑΔΕ ότι πολλά από αυτά παραδοσιακά το καλοκαίρι κλείνουν», πρόσθεσε.

Τόσο για την εστίαση, όσο και για τα αυστηρά μέτρα στις παραλίες χωρίς μουσική και αλκοόλ, ανέφερε ότι τα μέτρα «είναι πιο ελαστικά από τις αρχικές προτάσεις των ειδικών»

«Σύντομα τα μέτρα θα γίνουν πιο ελαστικά στις παραλίες. Εμείς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις απόψεις των ειδικών και τις ανάγκες των επιχειρήσεων» τόνισε ο υπουργός.