Πιο κοντά στους «έξυπνους μετρητές» του ΔΕΔΔΗΕ η Intracom Telecom

Πιο κοντά στους «έξυπνους μετρητές» του ΔΕΔΔΗΕ η Intracom Telecom

Στα χέρια της Intracom Telecom φαίνεται ότι περνά το πιλοτικό έργο των 200.000 έξυπνων μετρητών της ΔΕΔΔΗΕ καθώς μετά τη σημερινή αποσφράγιση των προσφορών η εταιρεία κατέβαλε το καλύτερο τίμημα.

Συγκεκριμένα, η προσφορά της Intracom Telecom ανέρχεται σε 46 εκατ. ευρώ έναντι 62 εκατ. του σχήματος ΟΤΕ-Intrakat-Intrasoft International γεγονός που σημαίνει πως επειδή πρόκειται για μειοδοτικό διαγωνισμό η πρώτη βρίσκεται πιο κοντά στην απόκτηση του έργου.

Εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ανακηρύξει και τον ανάδοχο του έργου. Ακολουθεί η έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο και η υπογραφή της τελικής σύμβασης εκτιμάται πως θα έχει ολοκηρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πρώτη φάση του έργου που αφορά στην εγκατάσταση των πρώτων 10.000 έξυπνων μετρητών και σε δεύτερη φάση θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι μετρητές.

Στη εφαρμογή αυτού του πιλοτικού έργου του ΔΕΔΔΗΕ θα στηριχτεί στη συνέχεια και ο μεγάλος διαγωνισμός για την αντικατάσταση πανελλαδικά 7,5 εκατ. μετρητών της ΔΕΗ ανοίγοντας έτσι μια νέα αγορά που αποτιμάται σε τουλάχιστον 1δισ. ευρώ.

Γιώργος Φιντικάκης