Πιο χαλαρά capital controls ζητούν οι τράπεζες

Πιο χαλαρά capital controls ζητούν οι τράπεζες

Πιο χαλαρά capital controls ζητούν οι τράπεζες με επιστολή που έστειλαν στην κυβέρνηση, ούτως ώστε να διευκολυνθούν κυρίως οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το megatv.com, τραπεζικά στελέχη στην ίδια επιστολή αναφέρονται χαρακτηριστικά στην ανάγκη χαλάρωσης και για τους πολίτες, για ψυχολογικούς -όπως σημειώνουν- λόγους.

Συγκεκριμένα, ζητούν όριο ανάληψης 500 ευρώ -από 420 σήμερα- ανά εβδομάδα, καθώς και να υπάρχει η δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης του ποσού που αντιστοιχεί σε ένα μήνα.

Επιπλέον, ζητείται να χαρακτηρίζεται ως νέο χρήμα αυτό που βγαίνει από τα σεντούκια, και να μπορεί να κάνει κάποιος ανάληψη έως και το 10% του ποσού, κάτι που συμβαίνει μεν με τα χρήματα που έρχονται από το εξωτερικό, ωστόσο δεν ισχύει για τα χρήματα που είχε κάποιος στο σπίτι του και επιθυμεί να τα καταθέσει στην τράπεζα.

Ακόμη, ζητείται από τις τράπεζες να μπορεί ο πολίτης να ανοίξει νέο λογαριασμό με συνδικαιούχο, κάτι που δεν επιτρέπεται σήμερα, καθώς και να μπορεί ο καταθέτης να "σπάσει" προθεσμιακή κατάθεση ακόμη κι αν δεν πρόκειται να πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις.