Peugeot: «Ώθηση» στα κέρδη από τις μειώσεις δαπανών

Peugeot: «Ώθηση» στα κέρδη από τις μειώσεις δαπανών

Η εμμονή της Peugeot στο πρόγραμμα περικοπής δαπανών είχε ως αποτέλεσμα η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία όχι μόνο να καταφέρει να αντισταθμίσει τις απώλειες που σημειώθηκαν από τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις βασικές της αγορές, αλλά να παρουσιάσει και αυξημένη κερδοφορία.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο -έως το τέλος Ιουνίου- αυξήθηκαν σε 1,26 δισ. ευρώ από 1,21 δισ. που ήταν στο πρώτο εξάμηνο του 2016, πετυχαίνοντας άνοδο της τάξεως του 4,1%.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 5% και διαμορφώθηκαν στα 29,17 δισ. ευρώ από 27,78 δισ. πέρυσι. Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 6,6% που είναι και το υψηλότερο που καταγράφεται μεταξύ των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Παράλληλα, η εταιρεία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για λειτουργικό περιθώριο κέρδους μεγαλύτερο του 4,5% από το 2016 έως το 2018. Για το 2021, το λειτουργικό περιθώριο κέρδους αναμένεται να ξεπεράσει το 6%.

Τέλος, όσον αφορά τα έσοδα του 2018 αναμένεται -σύμφωνα με την εταιρεία- να διαμορφωθούν κατά 10% υψηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2015.