ΓΔ: 898,41 0,86 (0,10 %)

Τζίρος: 72,45 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,41 0,86 (0,10 %)

Τζίρος: 72,45 εκατ. €   RT

PetroChina, Sinopec, Air China, ZTE: Προς την έξοδο από Wall Street λόγω κυρώσεων

PetroChina, Sinopec, Air China, ZTE: Προς την έξοδο από Wall Street λόγω κυρώσεων
APimages

Στο δρόμο της εξόδου από την Wall Street οι PetroChina, Sinopec, Air China και ZTE λόγω κυρώσεων

To δρόμο της CNOOC της τρίτης μεγαλύτερής πετρελαϊκής εταιρείας της Κίνας, της οποίας οι μετοχές της θα σταματήσουν να εμφανίζονται στη Wall Street από τις 9 Μαρτίου, ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες κινεζικές εταιρείες.

H εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν αναίρεσε το διάταγμα Τραμπ το οποίο απαγορεύει τις επενδύσεις σε κινεζικές εταιρείες που συνδέονται με τον στρατό της χώρας, αναγκάζοντας παράλληλα τους επενδυτές να εκποιήσουν τις συμμετοχές τους έως τις 11 Νοεμβρίου 2021.

Με βάση τα παραπάνω, η Luokung Technology, πάροχος λογισμικού χαρτών και υπηρεσιών cloud, αναμένεται να καταργηθεί από τον Nasdaq από τις 15 Μαρτίου, ενώ άλλες τέσσερις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Xiaomi, έχουν επίσης συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι την ίδια τύχη μπορεί να έχουν εταιρείες όπως η PetroChina, η China Petroleum και η Chemical Corp., γνωστή ως Sinopec.

Παράλληλα, απειλούνται η China Blue Chemical, που ανήκει κατά πλειοψηφία στην CNOOC, η ZTE, στην οποία η China Aerospace Science and Technology έχει μερίδιο 27%, και η Air China, που ελέγχεται από την China National Aviation Holding. 

Από τον Οκτώβριο, υπήρχαν 217 κινεζικές εταιρείες εισηγμένες σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ με συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Επιτροπή Οικονομικής και Ασφάλειας ΗΠΑ-Κίνας.