Περικοπές 2.300 θέσεων εργασίας στην British American Tobacco

Περικοπές 2.300 θέσεων εργασίας στην British American Tobacco

Η βρετανική πολυεθνική εταιρία καπνού British American Tobacco, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 2.300 θέσεων εργασίας υπαλλήλων της σε όλο τον κόσμο έως τον Ιανουάριο του 2020. Οι περικοπές γίνονται στο πλαίσιο απλοποίησης της λειτουργικής δομής της.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι περικοπές θα επηρεάσουν μια στις πέντε θέσεις απασχόλησης σε στελεχικό προσωπικό έως τον Ιανουάριο. Το 2018, το προσωπικό της εταιρίας αριθμούσε περισσότερους από 95.000 υπαλλήλους.

Ο CEO της British American Tobacco, Τζακ Μπόουλς, που ανέλαβε πριν από πέντε μήνες, σχεδιάζει ριζικές αλλαγές καθώς η εταιρία δέχεται πιέσεις για στροφή σε εναλλακτικά του τσιγάρου προϊόντα.

Η «στροφή» στο άτμισμα ασκεί μεγάλες πιέσεις στις καπνοβιομηχανίες. Η ιαπωνική Japan Tobacco, πρόσφατα ανακοίνωσε την περικοπή 3.720 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η Philip Morris International ανακοίνωσε ότι έχει προσέγγισε την Altria Group με την οποία ανήκαν στον ίδιο όμιλο πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Η British American Tobacco, εκτιμά ότι το πρόγραμμα περικοπών, θα την βοηθήσει να πιάσει το στόχο για έσοδα ύψους 5 δισ. λιρών από νέα προϊόντα έως το 2023 ή 2024.

Οι μετοχές της βρετανικής πολυεθνικής εταιρίας καπνού, έχουν χάσει σχεδόν τη μισή τους αξία από το 2017, μετά και την ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), πως ενδέχεται να επιβάλει στις καπνοβιομηχανίες να μειώσουν τη νικοτίνη στα τσιγάρα σε επίπεδα που δεν δημιουργούν εθισμό.