Πέρασε στους δανειστές ο έλεγχος της Chesapeake Energy

Πέρασε στους δανειστές ο έλεγχος της Chesapeake Energy

Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ της παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου Chesapeake Energy εγκρίθηκε την Τετάρτη από αμερικανικό δικαστήριο, δίνοντας στους δανειστές τον έλεγχο της εταιρείας.

Η Chesapeake Energy βγαίνει έτσι από τη χρεοκοπία με νέα χρηματοδότηση ύψους περίπου 3 δισ. δολαρίων, μείωση χρέους κατά 7 δισ. δολάρια και περικοπή του κόστους επεξεργασίας φυσικού αερίου και αγωγών κατά 1,7 δισ. δολάρια.

Οι επενδυτές που δεσμεύτηκαν την προηγούμενη άνοιξη να στηρίξουν την αναδιάρθρωση καθώς οι τιμές στον ενεργειακό κλάδο κατρακυλούσαν αναμένεται να επωφεληθούν στο μέγιστο. Η ανάκαμψη των τιμών ενέργειας ανέβασε την αξία της Chesapeake Energy σε περίπου 5,13 δισ. δολάρια, δήλωσε ο δικαστής που προέδρευε της υπόθεσης.

Η Chesapeake Energy, που υπήρξε η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, κατέθεσε αίτηση προστασίας από πτώχευση τον Ιούνιο, βουλιάζοντας υπό το βάρος υπερβολικών δαπανών για εξαγορές και από την απότομη πτώση της ζήτησης και των τιμών που προκάλεσε η πανδημία.

Πηγή: Reuters