Περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία

Περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία

Μετά τα στοιχεία για άνοδο του γερμανικού ΑΕΠ μεγαλύτερης των προβλέψεων και ο δείκτης επενδυτικού κλίματος για τον Νοέμβριο κατέγραψε βελτίωσης σύμφωνα με στοιχεία από το ινστιτούτο ZEW. Πρόκειται για ένδειξη ότι οι αγορές αναμένουν η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να διατηρήσει την ισχυρή ανοδική της πορεία τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανήλθε τον Νοέμβριο στις 18,7 μονάδες από τις 17,6 μονάδες του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW. Πάντως οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, με διαμόρφωση του δείκτη κοντά στις 20,0 μονάδες.

Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών ενισχύθηκε στις 88,8 μονάδες από τις 87,0 τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να αυξηθεί στις 88,0.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, οι προοπτικές για τη γερμανική οικονομία παραμένουν ενθαρρυντικά θετικές καθώς τα υψηλά επίπεδα ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη ενισχύουν τις προσδοκίες για τους επόμενους έξι μήνες.

«Αυτό το ευνοϊκό οικονομικό κλίμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια ισχυρότερη και πιο εύρωστη βάση για μελλοντική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου Achim Wabach.