Πειραιώς: Στις αγορές σήμερα για πράσινο ομόλογο 500 εκατ. ευρώ - Στο 4% το αρχικό επιτόκιο

Πειραιώς: Στις αγορές σήμερα για πράσινο ομόλογο 500 εκατ. ευρώ - Στο 4% το αρχικό επιτόκιο

Άνοιξε το πρωί το βιβλίο προσφορών της τράπεζας Πειραιώς για την έκδοση πράσινου senior ομολόγου που αναμένεται να φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ. Το αρχικό επιτόκιο είναι στο 4%. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα αποτελέσουν πρόσθετη ρευστότητα στο πλαίσιο της κάλυψης των ελάχιστων απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων και θα κατευθυνθούν  χρηματοδότηση ΑΠΕ, φωτοβολταϊκών και του προγράμματος «Εξοικονομώ».

Η τράπεζα έχει αναθέσει στις BNP Paribas, BofA, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και UBS τον συντονισμό της έκδοσης του ομολόγου το οποίο αναμένεται να βαθμολογηθεί με Caa1/B από τους οίκους Moody's και S&P.

Οι απαιτήσεις MREL για την Τράπεζα Πειραιώς έχουν οριστεί στο 26,5% του σταθμισμένου για κινδύνους ενεργητικού και πρέπει να καλυφθούν μέχρι το τέλος του 2025.

Τα αποκαλούμενα πράσινα ομόλογα είναι χρεόγραφα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον ή το κλίμα και είναι μία αγορά που αναπτύσσεται γρήγορα.

Μέσω των ομολόγων αυτών συναντώνται οι ανάγκες των επιχειρήσεων και των επενδυτών να λάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή.