Παρέμβαση «πραξικόπημα» Κουτσολιούτσου στη διοίκηση της Folli Follie

Παρέμβαση «πραξικόπημα» Κουτσολιούτσου στη διοίκηση της Folli Follie

Προσπάθεια να επιβάλλει νέα διοίκηση στη Folli Follie άμεσα κάνει ο βασικός μέτοχος και κατηγορούμενος για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με το σκάνδαλο παραποίησης των οικονομικών καταστάσεων της εισηγμένης, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο ιδρυτής της Folli Follie ζητά τώρα την απομάκρυνση του προέδρου και άλλων τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου και την αντικατάσταση τους από δυο μόνον νέα μέλη, τα οποία προέρχονται από τις διευθύνσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά να αντικατασταθούν οι κ.κ. Γούναρης, Κυριακός, Κεφαλογιάννης και Κανελλόπουλος (οι δυο τελευταίοι φέρονται να πρόσκεινται στην πλευρά του μεγαλομετόχου σύμφωνα με πηγές της αγοράς) με τον γενικό εμπορικό διευθυντή και την επικεφαλής προμηθειών του ομίλου. Επιφυλάσσει δε για τα δυο αυτά πρόσωπα εκτελεστικό ρόλο, που για την ώρα έχει μόνον ο διευθύνων σύμβουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την πρότασή του αυτή ζητά από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο να την περιλάβει στα θέματα συζήτησης στην επερχόμενη έκτακτη γενική συνέλευση της πρώην εισηγμένης.

Όπως τονίζουν πληροφορίες, ο λόγος που ο κ. Κουτσολιούτσος κάνει αυτή την κίνηση, είναι η ανάταξη της εμπορικής δραστηριότητας της επιχείρησης, καθώς φέρεται να προσάπτει στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο ότι έχοντας δώσει ως πρώτη προτεραιότητα τη συμφωνία με τους πιστωτές, έχει παραμελήσει την εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας.

Ελέγχοντας το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της Folli Follie, ο Δ. Κουτσολιούτσος εκτιμάται πως μπορεί να ελέγξει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού οι μικρομέτοχοι εκτιμάται πως δεν θα εκπροσωπηθούν σε αξιόλογα ποσοστά. Άγνωστη επί του παρόντος παραμένει η στάση που θα κρατήσει η Fosun η οποία ελέγχει το 16% και η Fidelity που επίσης κατέχει σημαντική θέση.

H εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει μάλιστα και επιστολή του Δ. Κουτσολιούτσου προς τη διοίκηση της επιχείρησης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως «θα ήθελα να επισημάνω ότι συντάσσομαι με την πρωτοβουλία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και προτίθεμαι να επικυρώσω δια της ψήφου μου στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση την εκλογή των κ.κ Δημήτριο Βαλαχή και Γεώργιο Ιωαννίδη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση εκπληρώνοντας την υποχρέωση μου ως μετόχου να διαφυλάττω τα συμφέροντα της Εταιρείας, σας δηλώνω ότι κατά τη γνώμη μου το προτεινόμενο από μέρους μου εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο έχει τα εχέγγυα εξ αντικειμένου να οδηγήσει την εταιρεία στην εξυγίανση απαλλαγμένο από οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή ή ίδιον συμφέρον».