Παράταση ως τις 30 Σεπτεμβρίου για την ένταξη στις 120 δόσεις

Παράταση ως τις 30 Σεπτεμβρίου για την ένταξη στις 120 δόσεις

Παρατείνεται ως 30 Σεπτεμβρίου 2019 η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. 

Την τρίμηνη παράταση της διορίας ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας. Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 28 Ιουνίου.

Η κ. Παπανάτσιου σημείωσε πως η μετάθεση θα διευκολύνει τους πολίτες ενόψει των εκλογών του Ιουλίου, καθώς αυτό το διάστημα δεν εφαρμόζονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί και συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συγκεντρώσουν χρήματα για τις ρυθμίσεις.

Πρόσθεσε ακόμα πως έχει ήδη υπογράψει την σχετική εντολή, η οποία θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες.

Η νέα διορία ευθυγραμμίζει το χρονοδιάγραμμα για τα χρέη προς την Εφορία με την προθεσμία για τις εκκρεμότητες προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει τη μετάθεση της διορίας για τις δηλώσεις εισοδήματος έως τις 29 Ιουλίου. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.