Παράνομο εργαστήριο αλκοολούχων ποτών εντόπισε το ΣΔΟΕ

Παράνομο εργαστήριο αλκοολούχων ποτών εντόπισε το ΣΔΟΕ

Παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών, καθώς και παραποιημένες ετικέτες με στοιχεία Ελλήνων εισαγωγέων ή αντιπροσώπων ποτών, εντόπισαν στην Ηλιούπολη οι διωκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής & Αιγαίου εντόπισαν στην περιοχή της Ηλιούπολης το συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο.

Στην αποθήκη κατασχέθηκαν 1.527 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 975 λίτρα αλκοολούχου ποτού χύμα για τα οποία δεν προέκυψε βάσει φορολογικών στοιχείων η νόμιμη εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια, πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών ομοιωμάτων γνωστών ποτών, μηχανή εμφιάλωσης, θερμοπίστολο αποκόλλησης ετικετών, πλυστικό μηχάνημα φιαλών και ένα μοτοποδήλατο που αναζητείται ως κλεμμένο.

Ταυτόχρονα, σε έρευνες που διενεργήθηκαν από άλλα κλιμάκια υπαλλήλων της Υπηρεσίας σε παρακείμενες επιχειρήσεις χονδρικής εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών και σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στον Άγιο Δημήτριο κατασχέθηκαν 2.967 φιάλες αλκοολούχων ποτών για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes CLK 200 που και αυτό αναζητείτο ως κλεμμένο. Παρελήφθησαν φορολογικά στοιχεία εκδόσεως εισαγωγικής εταιρείας ποτών με έδρα την Θεσσαλονίκη, της οποίας ερευνάται η νόμιμη λειτουργία.

Επισημαίνεται ότι προσήχθησαν πέντε άτομα, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν δύο άτομα τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα τα οποία διέφυγαν την σύλληψη κατά την διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την όλη επιχείρηση συνέδραμαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ καθώς και Κινητή Ομάδα Ελέγχου (Κ.Ο.Ε) του ΣΤ' Τελωνείου Πειραιά.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας οινοπνευματωδών ποτών από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις προκειμένου να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι.