Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Uber, Jeff Jones

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Uber, Jeff Jones

Την παραίτησή του έπειτα από λιγότερο από ένα χρόνο υπέβαλε ο πρόεδρος της Uber Technologies Inc., Jeff Jones, εν μέσω των σκανδάλων που πλήττουν την εταιρεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα σκάνδαλα ποικίλλουν από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση έως το τοξικό περιβάλλον εργασίας και τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα του διευθύνοντα συμβούλου, Travis Kalanick.

Το Bloomberg είχε δημοσιεύσει στις 28 Φεβρουαρίου ένα βίντεο με τον Tr. Kalanick να επιπλήττει έναν οδηγό. Έπειτα από αυτό, ο Tr. Kalanick δήλωσε πως θα αναζητήσει «ηγετική βοήθεια» και έναν γενικό διευθυντή (COO), κάτι που θεωρήθηκε υποβιβασμός για τον J. Jones.

Σε email προς το προσωπικό την Κυριακή, ο Tr. Kalanick ανέφερε πως ο J. Jones «είχε σημαντικό αντίκτυπο στην εταιρεία» κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της θητείας του. «Έπειτα από την ανακοίνωση για την αναζήτηση COO, ο Jeff έλαβε τη σκληρή απόφαση ότι δεν βλέπει το μέλλον του στην Uber».

Παράλληλα, την παραίτησή του υπέβαλε και ο Brian McClendon, αντιπρόεδρος του προγράμματος χαρτών της εταιρείας.

Η Uber βρίσκεται στο προσκήνιο φέτος για όλους τους λάθος λόγους. Η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι υπονόμευσε την απεργία των ταξί κατά του αντιμεταναστευτικού νόμου του Donald Trump, ενώ ο Tr. Kalanick παραιτήθηκε από το επιχειρηματικό συμβούλιο του αμερικανού προέδρου, καθώς η κίνηση «#DeleteUber» ενισχύθηκε. Επίσης, το Φεβρουάριο, ένας πρώην υπάλληλος κατηγόρησε την εταιρεία για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ η Uber αντιμετωπίζει και μια μήνυση από την εταιρεία αυτόνομων αυτοκινήτων της Alphabet Inc., Waymo, για κλοπή εμπορικών μυστικών.