Παραιτήθηκε ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν

Παραιτήθηκε ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν

Την παραίτησή του από την  προεδρία της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας ανακοίνωσε ο Γιενς Βάιντμαν επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. 

Ο Βάιντμαν που θα αποχωρήσει στο τέλος του έτους στη δήλωσή του αναφέρει ότι μετά από δέκα χρόνια, έφτασε η ώρα να αλλάξει σελίδα όχι μόνο για την Κεντρική Τράπεζα αλλά και την προσωπική του ζωή. 

Ο Βάιντμαν στη δήλωσή του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του στην ΕΚΤ αλλά και την Κριστίν Λαγκάρντ για την εποικοδομητική ατμόσφαιρα ακόμα και σε μερικές δύσκολες καταστάσεις τα προηγούμενα χρόνια. 

Παράλληλα προχώρησε σε ένα μίνι απολογισμό σημειώνοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας αντιμετώπισε τις οικονομικές κρίσεις αλλά και τις συνέπειες της πανδημίας που την οδήγησε σε αποφάσεις  αλλαγής της νομισματικής πολιτικής.

Τέλος, στο αποχαιρετιστήριο του μήνυμα ο κ. Βάιντμαν προειδοποιεί για τους πληθωριστικούς κινδύνους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις παρενέργειες και ειδικά στους κινδύνους που απειλούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».