Κενό ηγεσίας στην Samsung

Κενό ηγεσίας στην Samsung

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Samsung Electronics, Kwon Oh-hyun, λίγες εβδομάδες μετά την φυλάκιση του ντε φάκτο επικεφαλής του νοτιοκορεατικού ομίλου, Jay Y. Lee, που κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία.

Ο Kwon εργάζεται για την Samsung επί 32 χρόνια και θεωρείται ο νούμερο δύο στην ηγεσία της, ενώ είναι ο ιθύνων νους πίσω από την επιτυχία της, κυρίως όσον αφορά τον κλάδο των μικροεπεξεργαστών -γι'' αυτό, άλλωστε, του έχει αποδοθεί το παρατσούκλι «Mr Chip». Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα «για ένα νέο ξεκίνημα, με νέα ηγεσία». 

«Ευτυχώς, καταγράφουμε κέρδη-ρεκόρ αυτή την περίοδο, όμως αυτά είναι καρπός προηγούμενων αποφάσεων και επενδύσεων. Όμως, δεν είμαστε ικανοί ούτε καν να προσεγγίσουμε τους νέους μηχανισμούς που θα μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη, διαβάζοντας σήμερα τις τάσεις του μέλλοντος», συνέχισε ο ίδιος, για να διαβεβαιώσει ότι θα παραμείνει στη θέση του ως τον Μάρτιο του 2018.

Ωστόσο, η εξέλιξη ήταν μη αναμενόμενη και, όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, εντείνει τις ανησυχίες για κενό ηγεσίας στην Samsung, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αποχωρήσει, οικειοθελώς ή μη, πολλά κορυφαία στελέχη της. «Η χρονική συγκυρία δεν βγάζει νόημα. Η Samsung καταγράφει κέρδη-ρεκόρ, που θα είναι ακόμη καλύτερα στο τέταρτο τρίμηνο και όλα αυτά εξαιτίας κυρίως του τμήματος του οποίου ηγείται ο Kwon», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Park Ju-gun, επικεφαλής της εταιρείας ερευνών CEO Score.

Σημειώνεται ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της Samsung ανέρχεται σε 350 δισ. δολάρια περίπου, με την εταιρεία να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Νοτίου Κορέας, καθώς δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς. Όσο για τα λειτουργικά της κέρδη το τρίτο τρίμηνο, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 12,8 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 179% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.