Παραιτείται ο πρόεδρος της θυγατρικής εταιρείας της VW στις ΗΠΑ

Παραιτείται ο πρόεδρος της θυγατρικής εταιρείας της VW στις ΗΠΑ

Την παραίτησή του θα υποβάλει ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Group of America, Michael Horn μετά το σκάνδαλο για την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού ανακοίνωσε η Volkswagen την Τετάρτη, αναφέρει το CNBC.

Ο κ. Horn θα αποχωρήσει ώστε να «ακολουθήσει άλλες ευκαιρίες που του προσφέρονται άμεσα», δήλωσε η εταιρεία. Ο Michael Horn εργάζεται στη Volkswagen από το 1990 και έγινε πρόεδρος της Volkswagen Group of America από τον Ιανουάριο του 2014.    

«Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ ο Michael Horn δημιούργησε μια ισχυρή σχέση με το εθνικό σώμα αντιπροσώπων μας και έδειξε υποδειγματική ηγεσία κατά τη διάρκεια των δύσκολων στιγμών για την εταιρεία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως ο Hinrich J. Woebcken θα αντικαταστήσει τον Michael Horn.

Η απόφαση έρχεται σχεδόν έξι μήνες μετά την παραδοχή για την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού που επέτρεπε την παραποίηση των δεδομένων εκπομπής ρύπων σε 580.000 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.

Η Volkswagen συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τις Αρχές της Καλιφόρνια και το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τις αποζημιώσεις.