Παρά τις απώλειες 3,2 δισ. δολαρίων η WeWork σχεδιάζει τη δημόσια εγγραφή της

Παρά τις απώλειες 3,2 δισ. δολαρίων η WeWork σχεδιάζει τη δημόσια εγγραφή της

Παρά τα 3,2 δισ. δολάρια ζημιές που ανέφερε η WeWork το 2020, καθώς η πανδημία ισχυροποίησε την τηλεργασία μειώνοντας την πληρότητα των ακινήτων της, η μεσιτική εταιρεία ανακοίνωσε τις προθέσεις τις για δημόσια εγγραφή μέσω SPAC που υποστηρίζει ο Σακίλ Ο' Νιλ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Financial Times, οι ζημιές ρεκόρ της WeWork ήρθαν παρά τη μείωση κατά 98% που έκανε σε κεφαλαιουχικές δαπάνες από 2,2 δισ. δολάρια το 2019, σε μόλις 49 εκατ. δολάρια το 2020, καθώς τα ποσοστά πληρότητας στα ακίνητά της εταιρείας μειώθηκαν από 72% σε 47%.

Ωστόσο, η αμερικανική μεσιτική εταιρεία σχεδιάζει τη δημόσια εγγραφή της μέσω πιθανής συγχώνευσης με την εταιρεία ειδικού σκοπού (SPAC) BowX, η οποία στις τάξεις των συμβούλων της έχει και τον διάσημο πρώην αστέρα του NBA Σακίλ Ο' Νιλ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων και στοχεύει σε αποτίμηση 9 δισ. δολαρίων κατά την εισαγωγή της στη Wall Street.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο ότι η Wall Street Journal είχε αναφέρει πως η WeWork στόχευε σε 10 δισ. αποτίμηση για τη δημόσια εγγραφή της.

Επίσης, η νέα αποτίμηση είναι πέντε φορές μικρότερη από την αρχική που επιδίωκε η εταιρεία το 2019, όταν είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά τα σχέδια της για δημόσια εγγραφή με στόχο τα 47 δισ. δολάρια.