Πάνω από 700.000 ωφελούμενοι από τις δράσεις του ιδρύματος Vodafone

Πάνω από 700.000 ωφελούμενοι από τις δράσεις του ιδρύματος Vodafone

Τα 20 χρόνια ενεργούς δραστηριοποίησης στην Ελλάδα γιορτάζει το ίδρυμα Vodafone.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το έργο του ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2002 και μόνο τον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 700.000 πολίτες, ακόμη και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, έχουν ωφεληθεί από τα προγράμματά του στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της κοινωνικής ενσωμάτωσης καθώς και μέσα από την ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι νέες δράσεις του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο ανάδειξης της καινοτομίας έχει σχεδιαστεί ένα νέο πρόγραμμα δράσεων.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, το Generation Next εμπλουτίζεται με δύο νέες δράσεις. Η πρώτη εξελίσσει το μοντέλο «train the trainer», ενισχύοντας περαιτέρω τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας, μέσω της συνεργασίας του ιδρύματος με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Επιπλέον, θα εμπλουτίσει το Generation Next, με νέο εκπαιδευτικό υλικό που αποσκοπεί στην καλλιέργεια ενός πρώτου επιπέδου γνώσης και κατανόησης STEM για μαθητές του δημοτικού, ηλικίας 11-12 ετών.

Στην υγεία, το πρόγραμμα τηλεϊατρικής για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών διευρύνει τις υπηρεσίες πρόληψης και υγείας σε παιδιά και γυναίκες. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται ο παιδιατρικός προληπτικός έλεγχος, η χαρτογράφηση της αναπτυξιακής προόδου για παιδιά σε αγροτικές περιοχές (ύψος, βάρος, δείκτης μάζας σώματος), η παρακολούθηση του προγράμματος εμβολιασμού των παιδιών και η παροχή συμβουλών. Τέλος, θα παρέχεται πλήρης παρακολούθηση του ιατρικού ιστορικού. Επιπλέον, το Πρόγραμμα ανανεώνει την προσέγγισή του στην πρόληψη των γυναικολογικών ασθενειών, με νέο ερωτηματολόγιο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Για την Υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων, μέσα από τα προγράμματα Instant Network και Instant Classroom, το ίδρυμα Vodafone δεσμεύεται για συνεχή ανταπόκριση, όπου και όταν χρειάζεται. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκαν Instant networks σε προσφυγικές δομές στο Μαυροβούνι Λέσβου και για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, ενώ η Vodafone ολοκλήρωσε τη διάθεση 5.000 καρτών SIM σε Ουκρανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα μας. Παράλληλα, η Vodafone συμμετέχει στη διεθνή προσπάθεια στήριξης των Ουκρανών που προσπαθούν να διαφύγουν από την εμπόλεμη κατάσταση στη χώρα τους, δημιουργώντας έκτακτες υποδομές συνδεσιμότητας στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Στον πυλώνα «Ψηφιακές εφαρμογές για το κοινό καλό» το ίδρυμα Vodafone πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα. Η Vodafone και η ελληνική κυβέρνηση προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Η δημιουργία του Panic Button, εφαρμογής που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα που δέχεται επίθεση να μπορεί να ειδοποιήσει άμεσα τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, θα διατεθεί για πιλοτική εφαρμογή, σε 300 γυναίκες που ζουν σε κακοποιητικό περιβάλλον.

Σύντομα θα είναι γεγονός η προσαρμογή της διεθνούς αναγνωρισμένης εφαρμογής του ιδρύματος Vodafone «Bright Sky» και στην Ελλάδα, για την υποστήριξη και ορθή πληροφόρηση οποιουδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς κακοποιητικού περιβάλλοντος. Ήδη λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία σε 10 χώρες. Apps Against Abuse (vodafone.com)

Τέλος το ίδρυμα έχει αναγνωρίσει την ανάγκη επένδυσης σε περιβαλλοντικά έργα και ήδη είναι σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό των δυνατοτήτων και των προτεραιοτήτων και σε αυτόν τον τομέα, ώστε να σχεδιαστεί το έργο τους επόμενους μήνες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, κ. Χάρης Μπρουμίδης, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια παρουσίας του ιδρύματος Vodafone στη χώρα μας, δήλωσε:

«Για τη Vodafone και τους ανθρώπους της η προσφορά στον άνθρωπο και την κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτη αξία. Αυτή η δέσμευση μετουσιώνεται και στις δράσεις του Ιδρύματος Vodafone, που εφέτος στη χώρα μας συμπληρώνει 20 χρόνια παρουσίας, έχοντας σταθεί μόνο τον τελευταίο χρόνο δίπλα σε περισσότερους από 700.000 ωφελούμενους των προγραμμάτων του. Η πίστη μας ότι “μαζί μπορούμε” και η φιλοσοφία του Ιδρύματος να “συνδέει για καλό” ανθρώπους και ψηφιακές τεχνολογίες είναι η αφετηρία για κάθε πρωτοβουλία, κάθε πρόγραμμα, κάθε δράση, κάθε επένδυση που υλοποιούμε. Συνεχίζουμε με αυτές τις αρχές και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, για ένα μέλλον ευημερίας, βιωσιμότητας και ανάπτυξης».