Πακέτα για το 5,6% της Μοτοδυναμικής

Πακέτα για το 5,6% της Μοτοδυναμικής

Έξι πακέτα συνολικού όγκου 1,65 εκατ. μετοχών έχουν διακινηθεί στη Μοτοδυναμική την Πέμπτη, που αφορούν το 5,60% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, τα πακέτα έγιναν με σημαντικό discount στα 1,38 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 2,27 εκατ. ευρώ, ενώ ο τίτλος σήμερα στο ταμπλό διαπραγματεύεται στα 1,60 ευρώ καταγράφοντας άνοδο 2,56%.

Εδώ και αρκετές δεκαετίες η εταιρεία έχει την αντιπροσωπεία των προϊόντων YAMAHA στην Ελλάδα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 με το διακριτικό τίτλο «YAMAHA MOTOR HELLAS Α.Ε.», ενώ το 2001 άλλαξε ο διακριτικός τίτλος σε Μοτοδυναμική, ενόψει και της εισόδου στο Χρηματιστήριο που έγινε στις 30 Ιουνίου 2005.

Αντιπροσωπεύει όλα τα προϊόντα της YAMAHA, όπως Αντιπροσώπευση δίκυκλα, μοτοσυκλέτες, scooter, «παπιά», δίχρονα, τετράχρονα, εξωλέμβιες, jet θαλάσσης, φουσκωτά κ.λπ. Όπως αναφέρεται στο μετοχολόγιο της εταιρείας, η οικογένεια Οδυσσέα Κυριακοπούλου (πρώην προέδρου του ΣΕΒ) ελέγχει το 62,4%, η οικογένεια Χατζίκου το 6%, η οικογένεια Ταβουλάρη το 5,6% και η Yamaha Europe το 4,9%.

Απ. Σκ.