«Παγώνει» η πιθανή συγχώνευση Credit Suisse – UBS;

«Παγώνει» η πιθανή συγχώνευση Credit Suisse – UBS;

Οι πρόεδροι της UBS και της Credit Suisse υποστήριζαν μία συγχώνευση ίσων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ελβετικών τραπεζών, κατά τη διάρκεια συνομιλιών νωρίτερα το τρέχον έτος, αναφέρει σήμερα το ελβετικό περιοδικό Bilanz, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες έχουν παγώσει προς το παρόν.

Οι λεπτομέρειες που αναφέρει το οικονομικό περιοδικό υποδεικνύουν ότι η συγχώνευση μεταξύ των δύο τραπεζών, που είχαν συζητηθεί από υπαλλήλους του προέδρου της UBS Άξελ Βέμπερ πρόσφατα, είχε εξεταστεί πιο σοβαρά απ’ όσο ήταν έως τώρα γνωστό, λαμβάνοντας υποστήριξη και από τις δύο πλευρές.

Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας βρίσκονταν σε συνομιλίες συγχώνευσης κατά το πρώτο μισό του έτους, αναφέρει το Bilanz, επικαλούμενο δύο πηγές που συμμετείχαν στις συνομιλίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με μία από τις πηγές, οι συνομιλίες σταμάτησαν μετά το καλοκαίρι, εν μέσω της πτώσης της μετοχής της Credit Suisse, που σημαίνει ότι η διαφορά αξίας των δύο τραπεζών, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν επιτρέπει τη συγχώνευση ίσων.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι και των δύο τραπεζών εξέφρασαν την Τρίτη την άποψη ότι οι συγχωνεύσεις μεταξύ ευρωπαϊκών τραπεζών θα αυξηθούν, με τον CEO της UBS Σέρτζιο Ερμότι να δηλώνει ότι είναι «αναπόφευκτο» να υπάρξουν περισσότερες συμφωνίες.