Πάγια 8,8 δισ. δολαρίων της Occidental αγοράζει η Total

Πάγια 8,8 δισ. δολαρίων της Occidental αγοράζει η Total

Κοντά σε συμφωνία για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων της πετρελαϊκής εταιρείας Occidental στην Αφρική αξίας 8,8 δισ. δολαρίων φέρεται να είναι η Total αν η πρόταση της Occidental Petroleum για εξαγορά της Anadarko Petroleum προχωρήσει.

Αν η Occidental «κλείσει» την εξαγορά της Anadarko, η Total θα πάρει περιουσιακά στοιχεία σε όλη την Αλγερία, τη Γκάνα, τη Μοζαμβίκη και τη Νότια Αφρική, με 1,2 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου αποδειχθέντων και πιθανών αποθεμάτων, εκ των οποίων το 70% θα είναι φυσικό αέριο.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει επίσης 2 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου σε μακροπρόθεσμους πόρους φυσικού αερίου στη Μοζαμβίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Total.

Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου ξεκαθάρισε ότι «η συμφωνία θα πρέπει να αποφέρει θετικές χρηματοοικονομικές ροές από το 2020, ακόμη και αν οι τιμές του Brent υποχωρήσουν κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι».

«Τα περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να παράγουν περισσότερα από 1 δισ. δολάρια ετησίως σε ελεύθερη ταμειακή ροή από το 2025», επισήμανε η εταιρεία.