8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

P.Rogge (Microsoft): Εντυπωσιακός ο τεχνολογικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα

P.Rogge (Microsoft): Εντυπωσιακός ο τεχνολογικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά στους κλάδους της ρομποτικής και των αυτοματοποιημένων συστημάτων. Παράλληλα, η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και έλκει επενδύσεις, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει δεσμευθεί στην τεχνολογική ανάκαμψη και πρόοδο. Αυτά δήλωσε ο Philippe Rogge, Πρόεδρος της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης στο συνέδριο «Reinventing Greece» που διοργάνωσε ο ΣΕΒ.

Ο ίδιος σημειώνει πως τα ψηφιακά hotspot αποτελούν το μέλλον των επιχειρήσεων, τα οποία μάλιστα συμβάλλουν στην ευημερία της τοπικής οικονομίας και στην προαγωγή της ψηφιακής καινοτομίας. «Έχω το προνόμιο να διαχειρίζομαι ψηφιακά hotspot σε 33 κράτη και η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα success story». Ο κ. Rogge παρατήρησε πως η «εικόνα της Ελλάδας έχει βελτιωθεί και για αυτό προσελκύει επενδύσεις», ενώ ανέλυσε τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «υπάρχουν κενά στις ψηφιακές δεξιότητες και στις υποδομές. Δεν είναι μόνο το 5G, όπου η Ελλάδα είναι από τα καλύτερα παραδείγματα σύγκλισης, αλλά και άλλες υποδομές. Έχουμε δεσμευθεί να βοηθήσουμε στην πρόοδο της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στο cloud , τόνισε πως «λόγω της φύσεώς του βρίσκεται παντού και είναι απεριόριστο. Επομένως οι εταιρείες που το αξιοποιούν έχουν μοναδική ευκαιρία να αναπτυχθούν. «Φανταστείτε ένα γραφείο από την Τσεχία, όπου αναπτύσσεται στο υπολογιστικό νέφος. Δημιουργείται μια τεράστια εταιρεία με δραστηριότητα σε πολλές χώρες του κόσμου. Το παράδειγμα αυτό είναι πραγματικό» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος σε ό,τι αφορά στους αυτοματισμούς και στη χρήση ρομποτικών συστημάτων, ο κ.Rogge ανέφερε πως η «Ελλάδα έχει ηγετικό ρόλο σε αυτούς τους κλάδους».