Π. Ψυχάρης: Το MEGA θα συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα και χωρίς άδεια

Π. Ψυχάρης: Το MEGA θα συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα και χωρίς άδεια

Την συνέχιση και λειτουργία του Mega προανήγγειλε μιλώντας στην εξεταστική Επιτροπή το μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τηλέτυπος ΑΕ, Παναγιώτης Ψυχάρης. «Το Mega όπως και κάθε άλλο κανάλι μπορεί να εκπέμπει μέσω νόβα δορυφόρου, μέσω ίντερνετ», σημείωσε και προσέθεσε με έμφαση ότι το κανάλι «παράγει και θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα, τώρα από ποιον δίαυλο θα το δούμε». Μάλιστα, απαντώντας στον ανεξάρτητο βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο ήταν ξεκάθαρος: «Το Mega δεν κλείνει,  μπορεί να είναι ονείρωξή σας»!

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο Ο ΔΟΛ ΑΕ έχει στην σκέψη του την δημιουργία του  «Βήμα tv», ο οποίος ενδεχομένος να είναι ένας πάροχος που δεν θα «κυκλοφορεί μέσω του αιθέρα». «Τηλεόραση rest in peace. Το βλέπουν σίγουρα οι διαφημιζόμενοι και οι διαφημιστές. Το παιχνίδι πάει αλλού, όχι επειδή το θέλουμε», σημείωσε ο κ. Ψυχάρης, ενώ χαρακτήρισε την τηλεόραση απαρχαιωμένο μέσω που  ταιριάζει σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους. Αρνήθηκε, δε, ότι παλαιότερα υπήρχε εύνοια από τις τράπεζες προς το Mega, ενώ σε ερώτηση που τοποθετείται ο όμιλος πολιτικά τόνισε: «Υπάρχει πολιτική γραμμή, τα «Νεα» είναι θεματοφύλακας της προοδευτικής παράταξης, του κέντρου και της  κεντροαριστεράς»

Παράλληλα, μίλησε για καθυστερήσεις σε μισθούς που οφείλονται στο οικονομικό κλίμα και υπογράμμισε ότι τα δάνεια του Mega είναι εξυπηρετούμενα.  «Το δάνειο είναι εξυπηρετούμενο. Το MEGA έχει πληρώσει 130 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους για ένα δάνειο χαμηλότερο των 100 εκατομμυρίων και έχει εξοφλήσει μέρος του κεφαλαίου κατά τη διάρκεια όλων των δανείων». Επίσης ξεκαθάρισε ότι  «ο Τηλέτυπος δεν είναι Μαρινόπουλος, ο Τηλέτυπος πληρώνει και χρωστάει 86 εκατομμύρια ευρώ». Σε ότι αφορά την δέσμευση των λογαριασμών του καναλιού τόνισε ότι φοβήθηκαν οι τράπεζες επειδή καθυστέρησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και άρχισαν να απαιτούν να πραγματοποιηθεί.

Σχετικά με την στάση του πατέρα του Σ. Ψυχάρη θύμισε μια παλαιότερη ιστορία: «Ο πατέρας μου αυτό κάνει σε όλη του τη ζωή, το αγαπάει και θέλει να προχωρήσει. Ερχόταν στο τραπέζι πρόταση να απολύσουμε δημοσιογράφους, θυμάμαι και τον Λαμπράκη, του ήταν πολύ δύσκολο και δεν το ήθελε… Ακόμη κι αν αυτό αποδείχτηκε ότι ήταν εις βάρος της τσέπης του. Δεν έχει τίποτε άλλο από δουλειές ο πατέρας μου. Το μαγαζί θα επιζήσει… θα ξεπληρώσουμε και τα δάνεια, δημοσιογραφικό μαγαζί, χωρίς άδηλους πόρους».

Τέλος, ο Π. Ψυχάρης μετά από σχετική ερώτηση του Προέδρου της Επιτροπής παραδέχτηκε ότι υπέγραψε δάνειο με εγγυήσεις …αέρα.

Ειδικότερα, ο σχετικός διάλογος έχει ως εξής:

- Σ. Φάμελλος: Από το private banking της Alpha διαπιστώνεται ότι ο πατέρας σας έχει 12 εκατ. ευρώ περιουσία. Επίσης εσείς μας είπατε ότι δώσατε 15 εκατ. ευρώ εγγυήσεις. Που τα βρήκατε τα 12 + 15 εκατ. ευρώ όταν μας λέτε ότι ο πατέρας ξεκίνησε ως βιοπαλαιστής. Που τα βρήκατε τα λεφτά για να πάρετε τον ΔΟΛ.

- Π. Ψυχάρης: Δεν είπα τα έχω, είπα υπέγραψα για 15

- Σ. Φάμελλος; Που τα βρήκατε;

- Π. Ψυχάρης: Είπα υπέγραψα δεν είπα έχω – υπέγραψα εγγυήσεις

- Σ. Φάμελλος: Με τι;

- Π. Ψυχάαρης: Με αέρα

- Σ. Φάμελλος: Είπατε αέρα; Υπογράψατε αέρα; Με τι εχέγγυο; Αξίζει τόσα η υπογραφή σας; Αυτή είναι η ιστορία των δανείων στην Ελλάδα

Αλέξανδρος Διαμάντης