Π. Μοσκοβισί: Τα πλεονάσματα δεν είναι ρεαλιστικά, κάποια στιγμή πρέπει να μειωθούν

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 14:46
-A +A
Π. Μοσκοβισί: Τα πλεονάσματα δεν είναι ρεαλιστικά, κάποια στιγμή πρέπει να μειωθούν

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μολονότι χθες ο Π. Μοσκοβισί απέκλεισε την μείωση των πλεονασμάτων, λέγοντας ότι δεν «είναι θέμα διαπραγμάτευσης», σήμερα στη Βουλή υποστήριξε ότι τα πλεονάσματα δεν είναι ρεαλιστικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν. Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του Ευρωπαίος Επίτροπος ισχυρίστηκε ότι η μείωση των πλεονασμάτων θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια συμφωνιών. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι τα πλεονάσματα δεν τα πρότεινε η Κομισιόν, «ήθελε πάντα μικρότερα», αλλά «άλλοι τα επέβαλαν και έγιναν δεκτά». Ουσιαστικά ο κ. Μοσκοβισί απέδωσε τις ευθύνες στο ΔΝΤ, καθώς επίσης και στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τα αποδέχτηκε. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο ίδιος επιβεβαίωσε πως χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, απάντησε ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται!

Την ίδια ώρα, επιτέθηκε -εμμέσως πλην σαφώς- στον πρώην Γερμανό ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε λέγοντας: «Ο Μ. Βέμπερ είναι καλός συνομιλητής, αλλά ανήκει στο CDU στη Γερμανία κι αντιλαμβάνεστε πως όταν ο Γερμανός υπουργός οικονομικών θα μπορούσε κρατήσει μια πιο ευέλικτη στάση και για σας και για μας, δεν το έκανε»!

Ο κ. Μοσκοβισί απάντησε και στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Χατζηδάκη υπογραμμίζοντας τα πλαίσια μιας πολιτικής συζήτησης θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά ο ίδιος ως επίτροπος είναι υποχρεωμένος να είναι αντικειμενικός.

«Πρέπει να σέβομαι τους κανόνες και προσπαθούσε να προχωρήσουμε », τόνισε ενώ υποστήριξε ότι ναι μεν το παρελθόν είναι σημαντικό «γιατί φωτίζει το μέλλον, όμως καθήκον μας είναι να προχωρήσουμε». «Η ιστορία ανήκει μεν στο παρελθόν δεν μπορώ να την ξαναγράψω. Ήμουν παρατηρητής, ήμουν μέσα στην ιστορία είδα να διαπράττονται τεράστια σφάλμα,  συνεργάστηκα με της ελληνικές κυβερνήσεις, είδα ποιες λύσεις βρέθηκαν. Ξέρω ότι πολλές φορές βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού και το 2012 και το 2015», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

- Η δόση του 1 δισ. μπορεί να εκταμιευτεί στο επόμενο Eurogroup αν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα