Π. Μοσκοβισί: Οι Ιταλοί γνωρίζουν ότι το ευρώ τους προστατεύει

Π. Μοσκοβισί: Οι Ιταλοί γνωρίζουν ότι το ευρώ τους προστατεύει

Οι Ιταλοί γνωρίζουν ότι το ευρώ τους προστατεύει, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας στα σχόλια Ιταλού βουλευτή ότι τα προβλήματα της χώρας θα λύνονταν εάν αποχωρούσε από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ανήλθε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών αφού ο Κλαούντιο Μπόργκι, επικεφαλής οικονομικής πολιτικής στο κυβερνών κόμμα της Λέγκας, δήλωσε ότι η Ιταλία θα απολαμβάνει πιο ευνοϊκές συνθήκες έξω από το ευρώ.

«Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι η Ιταλία είναι μια χώρα στον πυρήνα της ευρωζώνης. Είναι προς το συμφέρον της ευρωζώνης να έχουμε μια ισχυρή Ιταλία και προς το συμφέρον της Ιταλίας να έχει ένα ισχυρό ευρώ και μια ισχυρή ευρωζώνη. Άρα, ας συνεργαστούμε, ας εργαστούμε με ψυχραιμία, ας εργαστούμε εποικοδομητικά», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε δημοσιογράφους.

«Οι ίδιοι οι Ιταλοί είναι πολύ δεμένοι με το ευρώ διότι γνωρίζουν ότι τους προστατεύει. Ας μην τροφοδοτούμε, λοιπόν, κάποιες φήμες, κάποιες σκέψεις που είναι πραγματικά ανάρμοστες», δήλωσε πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ