Π. Μοσκοβισί: Η ΕΕ να εξασφαλίσει πως οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται στην Ελλάδα

Π. Μοσκοβισί: Η ΕΕ να εξασφαλίσει πως οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται στην Ελλάδα

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί παραδέχθηκε σήμερα πως η Ε.Ε. οφείλει «να εξασφαλίσει πως οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται στην Ελλάδα και πως οι δημοσιονομικές πολιτικές συνεχίζουν να είναι υγιείς», όμως πρότεινε μια λύση που να βρίσκεται στα μισά του δρόμου «ανάμεσα στο υπερβολικά λίγο και το υπερβολικό».

Ο Π. Μοσκοβισί υπενθύμισε πως «η Ελλάδα σεβάστηκε αυτά που της αναλογούσαν στο συμβόλαιο» και κάλεσε τις χώρες της ευρωζώνης να μην επιβάλουν στην Ελλάδα ένα νέο «μεταμφιεσμένο» πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι, ο ευρωπαίος επίτροπος ζήτησε να ληφθούν «αξιόπιστα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που να είναι επαρκώς ισχυρά», θεωρώντας πως θα ήταν «αναξιοπρεπές να επιβληθεί στην Αθήνα ένας σχολαστικός και παρεμβατικός» μηχανισμός επαλήθευσης των δεσμεύσεών της μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε «βαθιά πεπεισμένος» πως το Eurogroup θα τερματίσει το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. «Δεν είναι πιθανό να μην φθάσουμε σ'' αυτή την λήξη», διαβεβαίωσε υπενθυμίζοντας το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν πριν από τη σύνοδο του Eurogroup της Πέμπτης καθώς εκτιμά πως οι αγορές πρέπει να είναι καθησυχασμένες.