Π. Μοσκοβισί: Να φτιάξει η Ελλάδα ένα φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις

Π. Μοσκοβισί: Να φτιάξει η Ελλάδα ένα φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις

Αν ο δημοσιονομικός χώρος υπάρχει και οι δημοσιονομικοί στόχοι γίνονται σεβαστοί, τότε αυτό θα ανοίξει το δρόμο για να αποφύγουμε τις προ-νομοθετημένες μειώσεις στις συντάξεις που συμφωνήθηκαν πριν από δύο χρόνια, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Capital.gr ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για κατάργηση του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου το 2020.

Λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση της γνωμάτευσης της Κομισιόν για τον ελληνικό και τους άλλους προϋπολογισμούς, αλλά και την πρώτη έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας, ο κ. Μοσκοβισί συνιστά διακομματική στήριξη στον προϋπολογισμό, ενώ καλεί την Ελλάδα να φτιάξει ένα φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις. 

«Έχω πει ξανά και ξανά και μου έχει ασκηθεί κριτική για αυτό - άδικα - ότι αν ο δημοσιονομικός χώρος υπάρχει και οι δημοσιονομικοί στόχοι γίνονται σεβαστοί, τότε αυτό θα ανοίξει το δρόμο για να αποφύγουμε τις προ-νομοθετημένες μειώσεις στις συντάξεις που συμφωνήθηκαν πριν από δύο χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η μη εφαρμογή των προ-νομοθετημένων περικοπών δεν επηρεάζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. 

Όσον αφορά την Ιταλία, ο Π. Μοσκοβισί είπε πως οι στόχοι της ιταλικής κυβέρνησης δεν πρέπει να αμφισβητούνται, ωστόσο «το να ανήκεις στην ευρωζώνη σημαίνει να σέβεσαι τους κανόνες... όταν κάποιος δεν είναι εντός τροχιάς, πρέπει να δρούμε αποφασιστικά». 

Photo by AP