Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της - Σολτς: Πιθανή μια λύση σήμερα

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, 15:58 - Τελευταία ενημέρωση: 17:30
-A +A
Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της - Σολτς: Πιθανή μια λύση σήμερα

Για ένα αξιόπιστο πακέτο μέτρων για το ελληνικό χρέος έκανε λόγο ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος σήμερα στη σύνοδο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν θα υπάρξει κούρεμα του χρέους, υπογράμμισε πως ποτέ δεν έγινε κουβέντα για κούρεμα εδώ και οκτώ χρόνια και πως η συζήτηση αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Σήμερα θα δοθεί ένα τέλος, υπογράμμισε προσθέτοντας ότι υπάρχει θετικό πνεύμα απ' όλες τις πλευρές. «Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε, τονίζοντας πως η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και τώρα είναι η σειρά των εταίρων να τηρήσουν τις δικές τους.

Ο Π. Μοσκοβισί υπενθύμισε τις «ατελείωτες» μέρες και νύχτες διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους, αλλά και τα 450 μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα. Όπως ανέφερε «εξαρτάται από την Ελλάδα τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της». 

Ο. Σολτς: Πιθανή η εξεύρεση λύσης σήμερα για τη μεταμνημονιακή περίοδο της Ελλάδας

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα τήρησε τις δικές της δεσμεύσεις και πως τώρα είναι η σειρά των εταίρων της στην Ευρωζώνη να τηρήσουν τις δικές τους και να προσπαθήσουν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασαν οι υπουργοί οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Σε μια συμβολικού τύπου κίνηση, οι δύο υπουργοί έκαναν μαζί δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ώστε να γίνει εμφανής η σύμπλευση Γερμανίας - Γαλλίας τόσο στο καυτό ζήτημα του προσφυγικού όσο και στις προοπτικές που σχεδιάζουν για την Ευρωζώνη.

Οι αξιωματούχοι εξέφρασαν επίσης την αισιοδοξία και βεβαιότητα ότι σε λίγες ώρες το Eurogroup θα καταλήξει σε μια συνολική λύση για την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι θετικές, «η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολύ καλή δουλειά», ανέφερε ο Όλαφ Σολτς και σημείωσε πως είναι «πιθανό να βρούμε μια συμφωνία που θα οργανώνει την επόμενη μέρα της Ελλάδας και την επιστροφή της στις αγορές με τις δικές της δυνάμεις. Αυτό έχει σημασία!».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 20/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα