Π. Μοσκοβισί: Ιστορική μέρα, ωστόσο η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, 12:30 - Τελευταία ενημέρωση: 12:36
-A +A
Π. Μοσκοβισί: Ιστορική μέρα, ωστόσο η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Την εκτίμηση πως το τέλος των προγραμμάτων βοήθειας στην Ελλάδα είναι μια ιστορική ημέρα για την χώρα, η οποία σημαδεύτηκε από οκτώ χρόνια λιτότητας, διατύπωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της από τις αγορές (…) να καθορίσει τη δική της οικονομική πολιτική, ασφαλώς όμως συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Π. Μοσκοβισί.

Η Ελλάδα βγαίνει επίσημα σήμερα από την κηδεμονία των πιστωτών της –της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου– προκειμένου να ξαναρχίσει να χρηματοδοτείται μόνη της από τις αγορές έπειτα από πολλά χρόνια βαθιά ύφεσης.

«Η ελληνική κρίση ήταν ενός βάθους, μιας διάρκειας, μιας σκληρότητας απολύτως χωρίς προηγούμενο, ως εκ τούτου πρέπει να επιτηρούνται οι δεσμεύσεις της από λίγο πιο κοντά», εκτίμησε ο πρώην υπουργός επί προεδρίας του Γάλλου σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Ο Μοσκοβισί αναγνώρισε επίσης πως έγιναν λάθη στη διάρκεια αυτών των πολύ μακρών χρόνων, κάνοντας λόγο κυρίως για μηχανισμούς αλληλεγγύης «που δημιουργήθηκαν κάπως υπό την πίεση της κρίσης και δεν ήταν εκούσιοι μηχανισμοί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα