P. Moscovici: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το χρέος

P. Moscovici: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το χρέος

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Pierre Moscovici, δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές είναι «πολύ κοντά» στην επίτευξη μιας συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

«Πλησιάζουμε σε μια κρίσιμη στιγμή στις συζητήσεις και είμαι σίγουρος και αισιόδοξος ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα, διότι είναι απλώς προς το συμφέρον όλων να γίνει αυτό», δήλωσε ο P. Moscovici σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της G7 στην Ιαπωνία.

«Μου φαίνεται πως μια συμφωνία, με βούληση, με δουλειά -που απομένει να γίνει-, είναι εφικτή και πως θα μπορουσε να επιτευχθεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου», δήλωσε.

Επίσης παρών στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G7, ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem φάνηκε να συμφωνεί. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ εποικοδομητική στάση», δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg News.

«Είναι μια κατάσταση εντελώς διαφορετική απ'' αυτή που υπήρχε πριν από έναν χρόνο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα» στο ζήτημα του χρέους, πρόσθεσε ο κ. Dijsselbloem. Ας ελπίσουμε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα φθάσουμε στη συμφωνία την οποία έχει ανάγκη και αξίζει η Ελλάδα».

Δεν υπάρχει "plan B" για το Brexit

Ο Επίτροπος ΕΕ δήλωσε επίσης ότι οι αξιωματούχοι «δεν έχουν σχέδιο Β» για τη σταθεροποίηση της λίρας στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ο Pierre Moscovici, τόνισε ότι οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στη συνάντηση επιθυμούν η Βρετανία να παραμείνει μέλος της ΕΕ.

«Δεν έχουμε σχέδιο Β για το Brexit», δήλωσε ο κ. Moscovici. «Το μόνο μας σχέδιο είναι η Βρετανία να παραμείνει στην ενωμένη Ευρώπη».